П’ять “крутих” TWS навушників на будь-який гаманець

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

True Wireless навушники , або, простіше кажучи, TWS – це повністю бездротові навушники у формі затичок або вкладишів, заряд яких походить від спеціального кейсу. Такий форм-фактор став популярним після появи на ринку Apple AirPods . Ця модель викликала фурор у момент виходу та зумовила розвиток бездротових навушників на довгі роки вперед. У 2022 році у кожного виробника є своя модель таких «вух», а в когось і не одна. Саме їх зручність та простота використання робить цей гаджет одним із найпопулярніших подарунків на свята та дозволяє зайняти місце у сумці у великої кількості людей.

Але у такому величезному виборі можна просто заплутатися. Ціни на такі пристрої починаються від скромних 500 грн і легко можуть досягати 15 тисяч грн. Але чим відрізняються ці моделі і чому такий розбіг у ціні не всі можуть зрозуміти. Підібрали для вас п’ять крутих навушників TWS на будь-який гаманець , які допоможуть насолоджуватися музикою щодня.

1. Бездротові навушники Redmi AirDots 3

Ціна: 1300 грн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одні з найпопулярніших бездротових навушників у світі. Свою популярність вони заслужили завдяки ціні та можливостям, які за неї пропонують. Пристрій є внутрішньоканальними затичками з пасивною шумоізоляцією. Для відсікання максимальної кількості зовнішніх шумів вам потрібно підібрати насадку під вухо. Навушники мають захист від бризок за стандартом IPX4. Тобто купатися в них не можна, але невелике влучення води вони переживуть. До третього покоління відмовилися від моторошних кнопок управління відтворенням, при натисканні на які можна було оглухнути. Тепер кожен із «вух» оснащений сенсорним керуванням. Як і будь-який сенсор, воно не позбавлене нестачі у вигляді періодичних помилкових спрацьовувань. Але це явно краще за кнопки у Redmi AirDots першого покоління.

Навушники мають на борту Bluetooth 5.2, що дозволяє їм упевнено тримати зв’язок та не обривати з’єднання. При рівні гучності в районі 80% Redmi AirDots 3 тримають заряд близько 7 годин плюс їх ще двічі повністю можна зарядити в кейсі. Отримуємо на виході близько 25-30 годин. Дуже гідний результат за їхню вартість. Ну а тепер про найцікавіше. Відмінний варіант, щоб спробувати, що таке навушники TWS .

2. Навушники Realme Buds Air 2

Ціна: 1300 грн

Після виходу AirPods багато виробників намагалися копіювати їхній зовнішній вигляд і робити продажі за рахунок цього. Realme Buds Air 2 також віддалено нагадують AirPods. Але, на щастя, лише віддалено. Навушники Realme є внутрішньоканальними затичками із системою активного шумоподавлення . Тобто, крім пасивної, за допомогою правильних насадок на навушник можна активувати повне відсікання зовнішніх шумів. Безумовно, форм-фактор TWS-навушників не дозволяє прибрати повністю всі шуми, як це роблять великі накладні вуха за багато грошей. Проте звук у метро можуть знизити до комфортного для прослуховування музики на 70-75% гучності.

Крім режиму активного шумоподавлення, навушники мають ще й режим прозорості . Коли мікрофони починають працювати не так на відключення зовнішніх шумів, а, навпаки, на посилення. У такому режимі ви можете спокійно спілкуватися з людьми, не виймаючи навушників з вуха. Такий досить офісний варіант використання, коли треба чути те, що відбувається навколо, але можна робити це під музику або улюблені аудіокниги. Realme Buds Air 2, Так само як і Redmi AirDots 3, мають на борту Bluetooth 5.2, що дозволяє впевнено тримати з’єднання, не споживаючи при цьому велику кількість заряду. З вимкненим шумодавом навушники можуть відтворювати музику близько 5 годин, з включеним – близько 4. Якщо ж підзарядити їх у кейсі, то загальний час прослуховування, якого можна від них домогтися, становить приблизно 25 годин.

3. Redmi Buds 3 Pro 

Ціна: 1999 грн

Для тих, кому не подобаються навушники, подібні до AirPods, слід звернути увагу на Redmi Buds 3 Pro. Ця модель, як і Realme Buds Air 2, оснащена системою активного шумоподавлення з режимом прозорості. Головне, щоб правильно були підібрані насадки, і тоді вдасться відсікти більшу частину зовнішніх шумів.

Відмінною особливістю Redmi Buds 3 Pro є наявність бездротової зарядки кейсу та швидкої зарядки самих навушників. За допомогою бездротового зарядного пристрою дуже зручно заповнити заряд кейсу. Достатньо просто покласти його на зарядний килимок та все. Не доведеться встромляти провід. А швидка зарядка дозволяє за 10 хвилин знаходження навушників у кейсі отримати до 3 години прослуховування музики.

Завдяки зручному управлінню, ергономічній формі, наявності системи активного шумоподавлення, захисту IPX4, Bluetooth 5.2 та адекватної вартості Redmi Buds 3 Pro можна вважати найкращим вибором на ринку TWS навушників. Така сукупність характеристик роблять їх справді потенційним хітом.

4. Навушники Samsung Galaxy Buds Pro

Ціна: 5500 грн

Для тих, хто не довіряє китайським компаніям або просто воліє пристрої від А-брендів, можна порекомендувати звернути увагу на Samsung Galaxy Buds Pro . Звук у них налаштовували фахівці з фірми AKG , що нині належить Samsung. Тому цей параметр можна відразу не переживати. Так само, як і дві попередні моделі, Samsung Galaxy Buds Pro оснащені системою активного шумоподавлення з режимом прозорості. Але прозорість незвичайна. У налаштуваннях навушників можна ввімкнути розпізнавання голосу, і коли користувач починає говорити, шумодав автоматично вимикається і вмикається режим прозорості. Насправді це дуже зручно і дозволяє не перемикатися між ними вручну. Причому розпізнавання відбувається завдяки датчику кісткової провідності. За допомогою нього значно знижується ймовірність того, що навушники можуть вас не почути.

Якщо ви волієте розмовляти телефоном у навушниках , то вам допоможе в цій справі функція Wind Shield . Завдяки зовнішнім мікрофонам вона відсікає вітер на вулиці та дозволяє співрозмовникам нормально чути один одного. Окремо варто відзначити функцію “Аудіо 360” . Вона є аналогом “Просторового аудіо” від Apple. Коли звук під час перегляду відео завжди йде з того боку, де його джерело. Тобто якщо ви тримаєте смартфон перед собою і повернете голову ліворуч, звук повністю зміститься в правий навушник.

Час роботи з увімкненим шумозаглушенням становить близько 4 годин, без – близько 6. Разом можна максимум отримати від навушників приблизно 24 години прослуховування.

На відміну від китайських навушників, Samsung Galaxy Buds Pro оснащені лише Bluetooth 5.0. Але більшість користувачів цього навіть не помітять. При цьому захист від вологи у них на рівні IPX7. Це означає, що навушники витримають занурення під воду до 30 хвилин. 

5. Sony WF-1000XM4

Ціна: 8999 грн

TWS навушники від Sony є стандартом роботи системи активного шумоподавлення в подібних пристроях. Якщо ви хочете максимально якісно захистити себе від зовнішніх шумів, то варто звернути увагу на Sony WF-1000XM4 . Подібну роботу шумодава забезпечують по два мікрофони на кожному навушнику та датчик кісткової провідності. Вони дозволяють якісно передавати голос при телефонних розмовах. Так само, як і в Samsung Galaxy Buds Pro, доступне відключення шумоподавлення при розпізнаванні голосу користувача.

Sony WF-1000XM4 підтримує Google Fast Pair для швидкого сполучення з пристроями на Android . Тобто просто відкривши кейс і діставши навушники, система сама запропонує вам встановити з’єднання. На все про все йде менше хвилини. У разі проблем із підключенням під час відтворення музики в налаштуваннях можна перевести навушники в режим пріоритету стабільності з’єднання. У зв’язку з великою кількістю бездротових гаджетів навколо нас такі проблеми не можна повністю виключити. Тому добре, що виробник наперед це передбачив.

Час автономної роботи навушників із включеним шумодавом та використанням кодека AAC становить близько 6 годин, без шумодава, тільки з пасивною шумоізоляцією – 12 годин. Якщо ж ви використовуєте кодек LDAC, то час скорочується до 3,5 години в режимі шумоподавлення і до 6 без нього. Зарядити навушники від кейсу з нуля до ста відсотків можна ще два повні рази.

Sony WF-1000XM4 оснащені бездротовою зарядкою кейсу, захистом від бризок IPX4 та Bluetooth 5.2. Якщо ви готові витратити подібну суму на навушники, то придбаєте один із найкращих пристроїв на ринку і точно не розчаруєтеся у покупці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.