Статті

Як назавжди увімкнути економію заряду на iPhone

Share
Час читання: 3 хв.

З моменту появи Швидких команд в iOS життя користувачів стало набагато легше, адже тепер будь-яка функція, яку доводилося раніше включати вручну, активується автоматично і відключається лише за необхідних умов. До речі, ще з часів Windows Phone на смартфоні можна було активувати економію заряду на постійній основі, але незадача – в iOS він відключається під час зарядки. Власники iPhone зі слабкою батареєю взагалі воліють його не відключати, щоб пристрій не розряджався і працював довше. Для цього вам знадобляться Швидкі команди: розповідаємо, як включити економію заряду на iPhone назавжди .

Як працює енергозбереження на Айфоні

В iOS режим енергозбереження не можна назвати радикальним, адже в ньому відключаються лише фонові процеси, наприклад, припиняється завантаження листів у Пошті та їх доводиться перевіряти вручну. А ще в деяких програмах відключаються повідомлення, що також заощаджує заряд батареї. Крім цього, процесор iPhone починає видавати меншу продуктивність – знижується тактова частота, тому пограти нормально на смартфоні не вдасться.

А ще ви, напевно, помічали, що яскравість екрана помітно знижується — система зменшує рівень підсвічування при включенні економії заряду. Втім, це не так важливо, коли на смартфоні вбитий акумулятор, а розетки або повербанка поблизу немає: багато користувачів користуються економією заряду, але через те, що iOS сама відключає її при досягненні 80% зарядки акумулятора, доводиться вмикати функцію заново. Але є чудовий спосіб увімкнути функцію на постійній основі.

Режим енергозбереження iPhone постійно

Для цього нам знадобиться програма Команди: у ньому можна створювати не тільки сценарії для швидкого запуску налаштувань, а також для активації енергозбереження на постійній основі. Зараз ми створимо автоматизацію, завдяки якій економія заряду працюватиме постійно.

    • Відкрийте Команди та натисніть «Створити персональну автомизацію».
    • Перейдіть до списку та виберіть «Режим низького зарядку».
    • У пункті «Коли» активуйте «Вимкнути» та натисніть «Далі».
    • У рядку пошуку введіть «Режим низького зарядку», виберіть варіант, що з’явився, і натисніть «Далі».
    • Вимкніть «Питати до запуску» та натисніть «Не питати».
    • Натисніть кнопку «Готово», щоб зберегти сценарій.

Тепер автоматизація самостійно включатиме режим енергозбереження, коли ви його відключили або це зробила система при досягненні 80% заряду. Щоб перевірити, як працює функція, увімкніть економію заряду в Пункті керування, а потім спробуйте вимкнути її – вона повинна увімкнутися назад. І все ж таки, якщо автоматизація вам більше не потрібна, ви завжди можете її відключити.

Як вимкнути енергозбереження на Айфоні

Рано чи пізно економія заряду вам не знадобиться: наприклад, вирішите пограти чи скористатися максимальною працездатністю iPhone. Як відключити економію заряду, якщо вона не вимикається? Не поспішайте видаляти автоматизацію – вона завжди може стати в нагоді.

  • Відкрийте програму «Команди».
  • Перейдіть до розділу “Автоматизація”.
  • Зайдіть у створену вами автоматизацію.
  • Вимкніть повзунок біля «Увімк. цієї автоматизації».

Готово! Тепер автоматизація вимкнена, а економію заряду можна вмикати та вимикати за необхідності.

Коли потрібно вмикати економію заряду на Айфоні

І все ж таки, всупереч сумнівам користувачів економія заряду корисна. У різних випадках вона допомагає помітно додати автономності смартфону – залежно від моделі смартфона виходить додати від 1 до 2-3 годин автономної роботи. При цьому краще включати економію заряду відразу після зняття із зарядки на 100% — чим раніше ви її включите, тим краще. Остання можливість заощадити на Айфоні з’являється на 20% — саме в той момент, коли iOS пропонує активувати енергозбереження.

А ось на 10% заряду сенсу активувати опцію майже немає: саме тому багато користувачів помилково вважають, що вона не допомагає або швидше розряджає акумулятор. Хоча практика показує, що «вичавити» додаткові 15-20 хвилин роботи все ж таки можна, але це ніщо в порівнянні з годиною додаткової роботи при включенні на 20%.

Якщо хочете заощадити заряд ще більше, то обов’язково увімкніть автояскравість в Налаштуваннях – це найбільш оптимальний спосіб заощадити заряд. Він набагато корисніший замість ручного регулювання яскравості дисплея – датчик освітленості робитиме це за вас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    nubia Red Magic 9S Pro+ встановив новий рекорд в AnTuTu

    Серія Red Magic 9S Pro випускається 3 липня, і сьогодні ми дізналися, наскільки потужним стане…

    28.06.2024

    OnePlus випустила 100-ватний пауербанк на 12 000 мАг

    Компанія OnePlus оголосила про випуск свого нового пауербанку, основною особливістю якого є висока вихідна потужність.…

    28.06.2024

    Представлено Oppo Reno12 F з процесором Dimensity 6300, Oppo AI та Halo Light

    Серія Oppo Reno12 тепер складається з трьох смартфонів - Reno12, Reno12 Pro і нового Reno12…

    28.06.2024

    YouTube працює над новим видом Premium підписки

    Google щойно випустила низку нових функцій для підписників YouTube Premium, таких як пропуск до кращих…

    28.06.2024

    В мережу потрапили характеристики Xiaomi 15 Pro: змінна діафрагма зникла з основної камери

    В жовтні Qualcomm анонсує SoC Snapdragon 8 Gen 4, і, схоже, Xiaomi має перший пріоритет…

    28.06.2024

    Qualcomm працює над тим, що робить оновлення Android простішими

    Оновлення Android дуже важливі, і ми раді, що за останні 2-3 роки ситуація в цьому…

    28.06.2024