Розповідаємо, коли краще замінити старий зарядний кабель

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Ви користуєтесь одним і тим самим кабелем для заряджання роками? Легко емоційно прив’язатися, але ви можете не усвідомлювати, що ваші пристрої заряджаються набагато повільніше, ніж повинні. Ось кілька явних ознак, які можуть зажадати заміни.

Реклама

Перетертий або зламаний кабель

Кожен стикався з цим кілька, якщо не десятки разів у своєму житті. Ви купуєте новий зарядний кабель для своєї електроніки, і через кілька місяців або навіть тижнів провід починає зношуватися або перестає працювати.

Якщо ви бачите відкриті дроти, то кабель знаходиться на останніх ніжках. Краще уникати використання кабелю, оскільки це може призвести до ще більших збитків вашого пристрою або, що ще гірше, до ураження електричним струмом або пожежі. Якщо ви не бачите видимих ​​пошкоджень на шнурі, але він не заряджається, перевірте правильність підключення або спробуйте іншу розетку.

Зазвичай краще купити новий кабель для заміни, ніж намагатися відремонтувати його самостійно. Зарядні кабелі часто коштують досить дешево, особливо якщо йдеться про менші пристрої, такі як телефон або iPad. На цей раз подумайте про інвестування у якісний кабель від авторитетного бренду. Ви повинні знати, що вони виготовлені з міцного та посиленого матеріалу, наприклад, зарядний пристрій Native Union для iPhone. Найприємніше, що ці типи міцних кабелів розроблені таким чином, щоб витримувати постійне зношування, тому вам не доведеться турбуватися про їх згинання і розрив.

Всі кабелі зрештою псуються і гинуть, але це не означає, що ви не повинні правильно доглядати їх. Зробіть все можливе, щоб вони не завдали надто великої шкоди. Навчіться правильно намотувати кабелі, використовуйте захисні пристрої та тримайте їх подалі від місць з високою температурою.

Деякі зарядні кабелі можуть бути дорогими для заміни, особливо великих пристроїв, таких як ноутбуки. Замість того, щоб кидати зламаний, зверніться до майстерні з ремонту кабелю, щоб дізнатися, скільки вони платитимуть за його ремонт. Звичайно, якщо ремонт коштує більше ніж заміна, замовляйте заміну.

Повільна швидкість заряджання

Зарядні кабелі, що вимагають вічності для заряджання пристроїв, майже мертві. Так, ви зрештою розрядите батареї до 100%, але тільки через години очікування. Чекати годинами неймовірно незручно та, можливо, небезпечно.

Незвичайно тривалий процес заряджання може призвести до незвичайного накопичення тепла, що може навіть пошкодити пристрій або зменшити ємність акумулятора. Ви не хочете ризикувати небезпечними подіями з перевантаженим або перегрітим пристроєм, який все ще заряджається.

Пошкоджений кабель не вартий ризику, але ви можете використовувати повільний кабель. Обов’язково слідкуйте за пристроями та відключайте їх, коли вони заповнять потужність. Якщо зарядний пристрій або пристрій занадто сильно нагрівається в будь-який момент, негайно від’єднайте їх від мережі та зачекайте деякий час, перш ніж заряджати знову. При підключенні до пристрою відчуйте зарядний дріт. Якщо через деякий час воно перегрівається, це означає, що зарядний пристрій перезаряджається, а не акумулятор.

Якщо ви бажаєте заряджатися швидше, перейдіть на кабель, призначений для швидкого заряджання . Як правило, ви побачите термін “Швидка зарядка” в назві продукту, наприклад кабель для швидкого заряджання iPhone. Ви також повинні шукати кабелі, які міцні на додаток до їх швидкості.

Поганий «контакт»

Найгірше відчуття, коли ви намагаєтеся підключити зарядний пристрій до одного зі своїх пристроїв, але він більше не підходить. Вам потрібно натиснути на нього сильніше або повозитись, поки не знайдете ідеальне місце для його перенесення. Це не лише неприємність, а й ознака того, що кабель для заряджання пошкоджений.

У найгіршому випадку пошкоджено порт заряджання пристрою, а не кабель. Сподіватимемося, що це не так, оскільки відремонтувати ваш пристрій буде набагато дорожче. Візьміть інший зарядний кабель, бажано новий, щоб перевірити, чи підходить він правильно. Якщо він підходить, можливо, пошкоджено зарядний кабель. Але якщо він не підходить, швидше за все, ваш порт заряджання пошкоджено.

Злегка подуйте на дверцята, щоб очистити її, і спробуйте ще раз. Крім того, можна використовувати зубочистку або антистатичну щітку, щоб видалити будь-який ворс або пил. Будьте обережні, щоб не пошкодити порт заряджання під час очищення, використовуючи занадто велику силу. Обережно видаліть все, що може заважати підключенню кабелю до пристрою.

Якщо нічого не допомагає, подумайте про заміну зарядного кабелю, а не намагайтеся виправити його. Як завжди це заощадить вас від турбот і потенційної вартості самого ремонту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ