П’ять кроків, щоб продовжити термін служби батареї вашого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Декілька років тому проблем із заміною акумулятора не було: більшість батарей у телефонах були знімні. Але сьогодні треба дуже постаратися, щоби знайти такий апарат. Користувач iXBT.com розповідає, як можна продовжити термін “життя” акумулятора у смартфоні, щоб не міняти пристрій щороку.

На думку користувача iXBT.com, сьогодні в смартфонах встановлюють незнімні батареї саме для того, щоби власник купував новий апарат, коли акумулятор старого остаточно зіпсується. І ось що потрібно робити, щоби продовжити термін служби батареї.

  1. Не розряджати смартфон повністю . Шкідлива саме постійна розрядка пристрою до 0%. Крім того, навіть просто знаходження у розрядженому стані шкодить телефону. Максимум, до якого можна безпечно розряджати смартфон, – це 20%. І навіть якщо ви залишаєте старий телефон у себе зберігатися, то іноді потрібно його заряджати.

    ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  2. Не зловживати високими струмами заряджання . Справа в тому, що чим потужніший заряд, тим сильніше буде нагріватися акумулятор і тим менше вам він прослужить. Щоб вирішити цю проблему, достатньо скористатися зарядкою, для якої потрібно 2-3А. Щодо потужності, то зазвичай вистачає 18 Вт.

  1. Не заряджати проморожену батарею . Якщо ви раптом взимку вирішите в мороз у машині зарядити смартфон, який «сів» і вимкнувся, то знайте, що це погана ідея. Заряджання замерзлого акумулятора скоротить його життя. Найкраще в цьому випадку покласти смартфон у кишеню і почекати 5-10 хвилин, доки пристрій не відморозиться. Те саме потрібно зробити з повербанком.

  2. Уникайте перегріву акумулятора . Наприклад, у жодному разі не можна тримати апарат на сонці, оскільки це може нагріти батарею до 60-70 градусів.

  3. Відмовитися від недорогих зарядок . Цілком можна використовувати зарядку з одним портом з 2А, але від пристрою з кількома портами краще відмовитись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.