Сім найкращих менеджерів паролів. Що вибрати замість 1Password

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Захист паролів є важливою частиною існування в Інтернеті, особливо якщо йдеться про майстер-паролі. Як тільки один з них проникне, вам доведеться його змінювати, що безумовно завдає незручностей. Ось чому так багато людей використовують менеджери паролів і особливо їхні мобільні програми. Щоправда, вибір потрібної програми є великою проблемою. Та й крім 1Passwprd, мало хто щось знає. Щоб вам було простіше зробити вибір, а також щоб ви знали, які взагалі менеджери паролів існують, ми підготували цю добірку. Ми намагалися наголосити на зручності використання та зрозумілості додатків.

Реклама

Google – вбудований менеджер паролів

Якщо вам не хочеться щось вибирати і проходити реєстрацію, вам слід розглянути рішення, яке встановлено у вашому телефоні — власний сервіс автозаповнення паролів Google. У порівнянні з іншими варіантами тут погано реалізована функція управління існуючими паролями, але повна інтеграція в систему безсумнівно привертає до себе.

Щоб розпочати роботу на Android, перейдіть до налаштувань системи, знайдіть «сервіс автозаповнення» або виберіть Google. Потім торкніться піктограми шестерні біля нього, щоб побачити свої паролі. Ви також можете керувати збереженими обліковими даними на сторінці passwords.google.com або в налаштуваннях свого облікового запису Google.

Bitwarden – відкритий менеджер паролів

Bitwarden – це сховище паролів з відкритим вихідним кодом, яке набирає все більшої популярності завдяки добре продуманій концепції безкоштовності. Ви можете зберігати стільки паролів, скільки хочете, та безкоштовно використовувати менеджер на будь-якій кількості пристроїв.

Менеджер підтримує біометричне розблокування, використовує API автозаповнення Android та має захист 2FA. Ви також можете розмістити менеджер на власному сервері, що недоступно в багатьох конкуруючих продуктах. Незалежні експертизи поки що не змогли знайти жодних уразливостей, які могли б використати зловмисники.

Є платні передплати з різними плюшками, але менеджером можна користуватися безкоштовно , наприклад, без 1 ГБ зашифрованого хмарного сховища.

1Password – найпопулярніший менеджер паролів

1Password пропонує практично все, що вам потрібно від менеджера паролів. Він може генерувати паролі, зберігати їх та зберігати інформацію про кредитні картки. Крім того, він добре поєднується з API автозаповнення Android, тому може заповнювати цю інформацію на вашому телефоні. Він має надбудови для браузерів Chrome, Firefox, Safari та Edge, тому також працюватиме і на вашому комп’ютері.

У програмі є підписка, але деякими функціями можна користуватися безкоштовно. У будь-якому випадку, це найвідоміший і найпопулярніший менеджер паролів у світі.

SafeInCloud — кросплатформна програма

SafelnCloud працює Android та iOS , а також на macOS та Windows і пропонує безліч функцій. Є підтримка біометричної автентифікації, а також автозаповнення у браузерах Chrome, Firefox, Edge, Opera та Яндекс.

Настільна програма безкоштовна, хмарна синхронізація з усіма основними файловими сховищами працює «з коробки», і ви навіть можете синхронізуватися зі своїм власним NAS. Є вбудований генератор паролів, і все використовує 256-бітове шифрування. Є навіть підтримка Wear OS. Тому SafelnCloud є досить цікавою пропозицією для всіх.

Enpass – незвичайний менеджер паролів

Enpass працює трохи інакше, ніж інші платні менеджери паролів у цьому списку. Ви можете безкоштовно зберігати до 10 облікових даних на вашому телефоні. Більша кількість потребує передплати. За промовчанням паролі зберігаються локально на вашому пристрої, але Enpass дає можливість синхронізувати їх з хмарним сховищем на ваш вибір.

В іншому Enpass працює так само, як і всі інші: може генерувати для вас безпечні паролі, зберігати їх та автоматично формувати заповнення на десктопі та смартфоні. При цьому він є частиною Google Play Pass. Тому для власників передплати він є повністю безкоштовним.

Keeper – безкоштовний менеджер паролів для одного пристрою

Keeper пропонує переваги, аналогічні 1Password. Він сумісний з API автозаповнення, може генерувати необмежену кількість паролів, зберігати їх (плюс іншу інформацію), пропонує екстрений доступ, також має історію версій і сховище файлів.

Менеджер поширюється за підпискою , включаючи дорогі пакети із захищеним месенджером. Але є і можливість безкоштовного використання . Використовувати Keeper безкоштовно можна тільки на одному пристрої, але якщо ви хочете, щоб ваші паролі синхронізувалися скрізь, де ви використовуєте їх, вам доведеться заплатити.

LastPass – сховище паролів з хорошими відгуками

Раніше цей месенджер був майже повністю безкоштовним, але тепер безкоштовний обліковий запис дозволить вам зберігати паролі лише на одному типі пристроїв. Преміум версія знімає ці обмеження, але приємніше користуватися нею безкоштовно. Хоча різка зміна моделі поширення не може тішити.

Щодо особливих функцій, то виділити щось унікальне складно. Багато хто з них є і в інших додатках. Він генерує паролі, зберігає їх та автоматично заповнює на Android (через Autofill API, який підтримує навіть пристрої Apple ) та на настільному комп’ютері (за допомогою надбудов браузера).

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ