Як продовжити життя батареї смартфона: ТОП-5 порад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасний гаджет – досить універсальний засіб, що дозволяє дзвонити, дивитися відео, робити фотографії, грати в ігри та працювати. Безумовно, така кількість функцій потребує величезної витрати енергії. Телефон доводиться заряджати щодня, а то й кілька разів на добу. Від такого навантаження батарея псується і дедалі гірше тримати заряд.

Як продовжити життя батареї?

Скільки прослужить акумулятор залежить від того, скільки циклом повної зарядки він розрахований. Зазвичай це 400-500 циклів, після них батарея починає псуватися. Щоб запобігти цьому, не давайте телефону повністю розрядитись і тримайте батарею на 30-80%.
Заряджати телефон уночі – не найкраща ідея. Коли телефон залишається на зарядці на тривалий час, акумулятор насичується до 100%, а потім блокує енергоспоживання. Але поступово він втрачає заряд і знову активується, чому швидше витрачається ресурс батареї. У деяких смартфонах є функція оптимізованого заряду: вона обмежує потужність і розтягує отримання енергії на потрібний термін.

Підключений до розетки гаджет відчутно нагрівається. Якщо телефон використовується під час заряджання, батарея виконує додаткову роботу, що може призвести до перегріву смартфона. В результаті псується не тільки сам акумулятор, а й пристрій загалом. На час заряду краще залишити телефон із вимкненим екраном та закрити всі програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погано позначається на телефоні не лише надто висока, а й надто низька температура. У морози деталі стають тендітнішими, їх легше пошкодити. Якщо терміново потрібно зарядити телефон на вулиці, сам гаджет потрібно тримати у теплі, наприклад, у кишені чи руках. Заряджати телефон відразу після холоду теж не можна, спочатку він повинен 5-10 хвилин полежати із заблокованим екраном та прогрітися до кімнатної температури.

Неоригінальний зарядний пристрій може пошкодити батарею та знизити її енергетичний ресурс. Деталі дешевих адаптерів робляться з матеріалів низької якості: вони не забезпечують потрібну для пристрою потужність струму і не можуть зберегти смартфон у разі перепадів напруги.

Акумулятор сучасного телефону – річ досить примхлива і не вічна, і, щоб продовжити термін його служби, необхідно ставитись до нього з обережністю. Телефон не можна перегрівати та переохолоджувати, заряджати його потрібно оригінальними зарядними пристроями, не дозволяючи повністю розряджатися та заряджатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.