Статті

Як перевірити знос батареї на Android та iOS

Share

Будь-який сучасний гаджет має акумулятор, оскільки дозволяє використовувати техніку без прив’язки до електромережі, це дуже зручно. При цьому будь-який акумулятор або батарея мають свій термін придатності. Якщо ресурс заряду-розряду смартфона вичерпаний, значить, батарею настав час замінити. До перших тривожних сигналів відносять:

  • Смартфон раптово вимикається, хоча дисплей показує близько 20% заряду;
  • Гаджет заряджається стрибкоподібно, п’ять хвилин тому було значення 15% заряду, а зараз 90%;
  • Батарея перестає приймати заряд, і телефон просто не вмикається;
  • Шлейф смартфона відходить, як і задня частина апарата: акумулятор збільшився у розмірах.

При перших ознаках сильного зносу батареї необхідно відразу знайти їй заміну. Ще одним дієвим способом напевно дізнатися про стан вашого акумулятора є встановлення різних програм. Для кожної системи вони відрізнятимуться.

AccuBattery для Android, і системні можливості – здоров’я акумулятора під рукою
Щоб прямо зараз дізнатися, що відбувається з батареєю, які процеси запущені в темному секторі та сильно «п’ють» енергію гаджета на системі Android, проберіться меню налаштування, потім знайдіть обслуговування пристрою та відкрийте підменю “Батарея”. У цьому великому розділі зберігається та збирається інформація про те, як довго проводилася зарядка в останній сеанс роботи від мережі, яка програма не використовується, але при цьому витрачає енергоресурс смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для полегшення, можна завантажити додаток AccuBattery, в якому дається також повна інформація про те, яка ємність встановленої батареї, її життєздатність, температура, відсоток зносу та інша корисна інформація.

В апаратах серії MIUI є чудова нагода дізнатися градусне значення своєї батареї під час роботи. Щоб акумулятор не зносився швидко, необхідно дотримуватися значення 50 градусів і не перевищувати перегрівання.

Як дізнатися відсоток зносу на системі iOS

Якщо ваш гаджет працює на системі iOS, то дізнатися про поточний стан батареї розумного телефону можна, перейшовши в пункт налаштувань, відкривши підменю акумулятор, потім вкладка «Стан акумулятора». Пристрій виведе на екран всю інформацію, що цікавить, аж до графіка розряду і заряду в останні 10 днів.

Тут же може відобразитися важливе повідомлення про те, що батарея потребує заміни, оскільки система помітила явні збої в роботі цього елемента пристрою.

Також, щоб отримувати актуальну та правильну інформацію про стан батареї, можна встановити корисну програму для системи iOS: Battery Life.

Повернути до попереднього стану ємність акумулятора ці програми не в змозі, однак оптимізувати систему на правильне енергоспоживання вони допоможуть. Ця дія призведе до збільшення працездатності пристрою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Слів немає. Звідки ці дебіли беруться.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AndroidiOS
  • Останні записи

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024

    В Engadget назвали 5 найкращих середньобюджетних смартфонів, які можна купити навесні 2024 року

    Йдеться про смартфони вартістю від $150 до $300 (5900 до 12000 гривень). Лідером у цій…

    16.05.2024

    Android 15 дозволить приховати програми

    Користувачі операційної системи Android 15 зможуть приховувати свої програми від сторонніх. Таку функцію, яка називається…

    16.05.2024