Статті

Xiaomi “вбила” фітнес-браслети Mi Band – деталі

Share

Xiaomi, напевно, майже нема за що лаяти останнім часом: компанія робить об’єктивно хороші гаджети з класним дизайном і серйозною начинкою на будь-який гаманець. Безумовно, єдиний мінус – це термін підтримки пристроїв , після якого вони швидко перетворюються на гарбуз. Але нещодавно представлений Mi Band 7 Pro – явно виняток із правил. Справа в тому, що в компанії явно перебрали з форм-фактором пристрою, в результаті чого фітнес-браслет перетворився на смарт-годинник. Таким чином, компанія сама ж занапастила легендарну лінійку пристроїв, що носяться для всіх.

Смарт-годинник або фітнес-браслет

Незважаючи на компактніші розміри фітнес-браслету, він є більш нішевим гаджетом — для відстеження самопочуття, сну, а також для підрахунку спалених калорій. Як не крути, але розумніше його зробити не виходило навіть за рахунок додаткових фішок: затвор камери, пульт для навігації плеєром не допомогли. Мабуть, у Xiaomi втомилися від експериментів з Mi Band, кожне нове покоління якого нічим не відрізняється від попереднього, та викотили оновлений гаджет із приставкою «Pro».

Хоча претензії до прошки теж є — зовні вона схожа і на Realme Watch 2, і на Amazfit GTS — цей прилад явно крутіший за всіма напрямками, ніж звичайний Mi Band. Адже він майже повна копія Apple Watch. Для більшості це якраз плюс – можна буде заощадити і купити гаджет, схожий на оригінальний, всього за 2-3 тисячі гривень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схоже, що Xiaomi таким чином вирішила відмовитися від Mi Band у такому вигляді, в якому ми його знаємо. А ще відійти від поняття «фітнес-браслет» через попит, що падає, і вузьку спрямованість: мабуть, більше жити знайомий форм-фактор не може, тому дизайн «прошки» — це Mi Band через пару років. Ось побачите.

Характеристики Mi Band 7 Pro

Ще дві причини того, що Mi Band 7 Pro, швидше за все, смарт-годинник, а не фітнес-браслет – це наявність GPS-модуля та великого екрану. Навігацію чекали дуже давно любителі спорту для того, щоб відстежувати маршрут та місце розташування незалежно від смартфона. GPS повинен бути присутнім у смарт-годинниках, а ось у фітнес-браслеті – ні. Тим більше він просто не поміститься в маленькій капсулі Mi Band.

Незважаючи на те, що діагональ екрану Mi Band змінилася трохи порівняно зі звичайним Mi Band, у Pro-версії величезний для фітнес-браслета дисплей: явно не тільки для того, щоб стежити за самопочуттям, але ідеально для читання повідомлень. Нагадаю, що на екрані що Mi Band 4, що Mi Band 6 переглядати їх неможливо — це ще один доказ, що новий гаджет зовсім не фітнес-браслет.

Mi Band з NFC

А ви помітили, що Xiaomi Smart Band 7 Pro (тепер він так називається якщо що) тепер поставляється виключно з NFC-модулем? З одного боку, це дуже добре: більше ніякої плутанини з тим, коли вийде фітнес-браслет із безконтактною оплатою . З іншого, черговий доказ того, що улюблений простенький гаджет перетворюється на смарт-годинник.

Звичайно ж, Mi Band 7 Pro далекі від Honor Magic Watch чи, скажімо, Galaxy Watch. Наприклад, Mi Band не має вбудованої пам’яті для зберігання музики, на нього не можна встановити програми. Але є відчуття, що це ненадовго: в одному з наступних оновлень ці фішки обов’язково з’являться — NFC, великий екран і GPS з’явилися?

На мій погляд, Mi Band 7 Pro явно той гаджет, який можна купити і для тренувань, і просто для повсякденного носіння чи подарувати комусь на свято. “Прошка” з нами залишиться надовго і, мабуть, не купити її не вийде. Особливо на тлі простих Mi Band, які, певне, вже з нами не залишаться. На Алі вже є Mi Band 7 Pro у продажі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024