Чи можна заряджати Apple Watch всю ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, головний недолік Apple Watch – це слабкий акумулятор, який розробники поки що не можуть або не хочуть покращити. У міру зношування його доводиться заряджати набагато частіше: якщо при всіх включених функціях на нових Apple Watch він здатний пропрацювати близько двох днів, то через деякий час годинник доводиться заряджати вже щодня. Для багатьох користувачів підходить саме нічний заряд Apple Watch, коли аксесуар можна залишити підключеними до мережі до ранку. Але чи це правильно? Розбираємось у тому, чи можна залишати Apple Watch на зарядці на всю ніч та як продовжити термін життя батареї.

Оптимізована зарядка Apple Watch

Apple Watch поряд з iPhone мають функцію оптимізовану зарядку, яка допомагає продовжити життя акумулятора: якщо вона включена, годинник аналізує звички власника і управляє процесом зарядки так, щоб батарея швидко не зношувалась, але ваш смарт-годинник був заряджений у потрібний час. Оптимізована зарядка Apple Watch допомагає підтримувати оптимальну ємність за рахунок скорочення часу заряджання при 100%. Адже саме ця звичка знижує термін служби.

Оптимізована зарядка працює лише під час перебування вдома або на роботі: якщо вирушити у відпустку, то функція не працюватиме. Щоб iPhone розпізнавав ваше місцезнаходження, необхідно правильно налаштувати геолокацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Зайдіть до «Конфіденційності», натисніть «Геолокація».
  • Перейдіть донизу та натисніть «Системні служби», потім — «Налаштування системи».
  • У списку виберіть «Важливі геопозиції» та увімкніть.

Так Apple Watch запам’ятовуватимуть ваше місцезнаходження, але залишатиметься інформація виключно в пам’яті годинника.

Як швидко зарядити Apple Watch

Оптимізована зарядка на Apple Watch включена за замовчуванням, тому годинник заряджається повільно останні 20%. Якщо ви бажаєте зарядити смарт-годинник швидше, вимкніть цю функцію в налаштуваннях.

  • Відкрийте програми на Apple Watch.
  • Виберіть «Параметри».
  • Зайдіть у розділ «Акумулятор», а потім — «Стан акумулятора».
  • Відключіть повзунок біля «Оптимізована зарядка», після чого виберіть «До завтра» або назовні.

Apple стверджує , що оптимізована зарядка продовжує життя акумулятора. Відповідно, якщо функцію вимкнено, то максимальна ємність батареї буде знижуватися трохи швидше. Втім, користувачі вважають, що оптимізована зарядка на практиці не впливає на термін життя батареї, а лише забирає час.

Чи можна заряджати Apple Watch всю ніч

Сама Apple визнає, що годинник можна заряджати всю ніч, але робити це потрібно при включеному нічному режимі: в цей час ваші Apple Watch перетворюються на будильник, а екран переходить в горизонтальний режим і відображає час, відключаючись через 10 секунд. Він також передбачає функцію будильника, який можна вимкнути натисканням Digital Crown. Після зняття годинника із зарядки вони знову працюють у звичайному режимі.

У будь-якому випадку, вищезазначена оптимізована зарядка вночі запобігає перегріву і дозує надходження енергії: Apple Watch заряджається тільки в тих випадках, коли акумулятор втрачає відсотки зарядки, і система знову заряджає годинник до 100%. Як не крути, але нічна зарядка впливає на термін життя акумулятора Apple Watch як і денна: його максимальна ємність знижуватиметься після кожного циклу заряджання.

Якщо ви бачите одну з цих піктограм, потрібно почекати, поки Apple Watch зарядиться.

Як правильно заряджати Apple Watch

Втім, є кілька порад, які допоможуть продовжити життя батареї Apple Watch .

  • Apple Watch необхідно підключати до мережі, коли заряд досягає 10% і не розряджати їх повністю до нуля.
  • Якщо немає можливості зарядити годинник при досягненні 10%, увімкніть еко-режим: Apple Watch фактично перетворяться на звичайний годинник, багато функцій відключаться, зате акумулятор не розрядиться швидко.
  • Найкраще тримати заряд акумулятора в межах 50-80%, щоб пристрій не піддавався нагріванню.
  • Намагайтеся заряджати годинник оригінальними аксесуарами: уникайте дешевих аналогів та перехідників, які знижують ефективність заряджання.
  • Не знімайте Apple Watch із заряджання: переривчаста зарядка також шкідлива для акумулятора і намагайтеся не використовувати годинник в цей час.

Акумулятор Apple Watch швидше виходить з ладу на відміну від iPhone, тому не рекомендується заряджати Apple Watch в машині від прикурювача. Особливо якщо мова про дешеві зарядки, в яких немає контролера напруги та інших запобіжників. Але якщо в машині є USB-роз’єм для дроту, то користуйтеся ним – шансів загробити батарею Apple Watch буде набагато менше. Найголовніше: що при зарядці iPhone, що Apple Watch уникайте підключення під час запуску двигуна, адже в цей час напруга в ланцюзі стрибає найсильніше, що може негативно вплинути на ваш пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.