Статті

Чи стане WhatsApp платним у 2022 році

Share

Чутки про те, що WhatsApp стане платним, ходять уже давно. Вони з’явилися ще до того, як керівництво месенджера вирішило зобов’язати користувачів ділитися своїми даними для рекламних цілей. Щоправда, ні обов’язкової плати за користування, ні самої реклами зрештою не з’явилося, і сервіс так толком і не монетизували. Тим більше, що поступово розробники вже почали відчувати платний доступ до сервісу.

Приводом для впровадження платної підписки на WhatsApp може стати, як не дивно, запуск Telegram Premium. Незважаючи на те, що Павло Дуров у минулому неодноразово запевняв усіх, що Телеграм буде повністю безкоштовним, згодом він змінив свою думку і запустив платний доступ до месенджера, до якого користувачі поставилися досить лояльно.

Платний WhatsApp – переваги

Оскільки передплата Telegram Premium є необов’язковою, вона зовсім не відштовхнула користувачів. Зрештою не хочеш платити — не плати. Можеш продовжувати користуватися месенджером так само, як раніше, без будь-яких обмежень. А ті, хто хоче отримати доступ до додаткових фішок можуть заплатити за них. Тож, по суті, вбито двох зайців відразу.

Але до чого тут Ватсап, запитаєте ви? Насправді, все логічно. По-перше, WhatsApp може оцінити досвід Telegram і запозичити його з мінімальними збитками для своєї репутації, зробивши підписку максимально факультативною. А по-друге, у WhatsApp реально багато обмежень , які можна зняти за гроші. Тож напевно охочих зробити це з’явиться чимало.

Ось вам зразковий список функцій Ватсапа, які теоретично можуть увійти до передплати:

  • Робота на кількох пристроях одночасно;
  • Збільшення ваги файлів, які можна надсилати через WhatsApp;
  • Угруповання чатів та каналів;
  • можливість приховувати свій онлайн-статус;
  • Можливість встановлювати анімовані аватари;
  • Додаткові реакції на повідомлення;
  • Ексклюзивні стікери;
  • Розшифровування голосових повідомлень із перекладом у текст;
  • Видалення надісланих повідомлень;
  • Редагування надісланих повідомлень.

Як бачите, список потенційних переваг платної підписки на Ватсап досить великий. Так, тут є фішки, які доступні в Телеграмі безкоштовно і так, але оскільки в WhatsApp їх раніше не було, розробники можуть додати їх і включити до складу преміум-підписки. Зрештою, навіщо добре пропадати даремно, якщо можна зібрати за це гроші.

Платная подписка на WhatsApp

Незалежно від того, скільки коштуватиме платна підписка на Ватсап , у неї з’являться послідовники. Це логічний висновок із сукупної аудиторії месенджера. На сьогодні ним користуються понад 2 мільярди людей по всьому світу. Тому, якщо підписатися на WhatsApp Premium вирішиться 0,001% від усіх користувачів, це буде вже 2 мільйони платних передплатників. Адже їх кількість майже напевно постійно зростатиме. Особливо якщо месенджер запропонує їм додаткові функції.

Зрозуміло, що все, що входитиме до підписки Ватсап Преміум , я нафантазував собі сам і за підсумком він може бути зовсім іншим, проте в такому вигляді вона виглядає навіть вигіднішою, ніж Telegram Premium. Все-таки можливість видаляти та редагувати надіслані раніше повідомлення, а також використовувати WhatsApp на декількох пристроях – це те, чого реально хочуть користувачі. А значить, якщо запропонувати їм це за гроші, багато хто, напевно, погодиться платити.

Чи підписка Ватсап зробить гіршою? Думаю ні. Звичайно, найбільш круті нововведення будуть впроваджуватися тільки в платну версію, минаючи загальнодоступну. Однак хто взагалі сказав, що розробники планували додати до WhatsApp видалення повідомлень після години після їх відправки або, скажімо, використання на кількох пристроях одночасно? Отож і воно. Тож нехай краще буде, навіть якщо й платно. Я б за такі привілеї заплатив.

Я вже не говорю про те, що WhatsApp може просто скопіювати всі функції, які пропонують кастомні версії клієнта, додавши їх в офіційний додаток. По суті, розробникам навіть не доведеться думати над тим, які привілеї додати у передплату — вони й так відомі всім. До того ж, поява підписки на Ватсап зробить практично безглуздим використання тих кастомів, які серйозно втратять у популярності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Розкрито ціни та дату виходу оновленого двійника Nokia Lumia 920 з новим чіпом і камерою

    Кілька тижнів тому в мережі Інтернет з'явилася інформація про відродження впізнаваного дизайну смартфона Nokia Lumia 920 у…

    16.06.2024

    OpenAI може стати комерційною організацією

    За даними The Information, генеральний директор OpenAI Сем Альтман планує перевести компанію на комерційну стратегію.…

    16.06.2024

    Штучним інтелект стає розумнішим: чат-бот на базі GPT-4 пройшов тест Тьюринга

    У сучасному світі люди взаємодіють зі штучним інтелектом в інтернеті не лише частіше, ніж будь-коли,…

    16.06.2024

    Платформи Snapdragon X можуть перевернути ринок Windows-ПК

    Вже за два дні на ринок виходять ноутбуки з SoC Snapdragon X та ІІ-функціями Windows…

    16.06.2024

    Оновлена версія Google Messages: новий дизайн і розширена функціональність

    Google продовжує вдосконалювати свій месенджер, додаючи новий дизайн своїм користувачам. Новий інтерфейс дозволяє користувачам отримувати…

    16.06.2024

    Програми в Android запрацюють зовсім по-новому

    Компанія Google анонсувала новий режим роботи додатків в Android 15, який може викликати невдоволення деяких…

    16.06.2024