Чому не заряджається смартфон через адаптер або бездротову зарядку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Якщо телефон перестав заряджатися після контакту з водою або іншою рідиною, потрапляння під зливу – припиніть спроби наповнити батарею девайса енергією. Навіть якщо виробником заявлено водозахищеність або водонепроникність пристрою.

Реклама

Небезпечно – вода та електрика несумісні. Зверніться до фахівця з ремонту мобільних пристроїв. Полагодити викупаний смартфон в домашніх умовах здатний тільки користувач з достатнім досвідом та кваліфікацією.

Рекомендовані в інтернеті способи виправити ситуацію своїми руками: помістити в миску з рисом, просушити гарячим повітрям за допомогою фена. Спірні та ризиковані, але часом допомагають. Неможливо вмикати або намагатися зарядити телефон протягом 24 годин після повного висихання.

Типові неполадки, через які телефон не заряджається

Огляньте смартфон та зарядний пристрій. Найбільш поширені причини, через які не йде зарядка девайсу:

  • Несправність USB-кабелю та (або) адаптера живлення.
  • Засмічений або зламаний порт microUSB або USB-C на телефоні.
  • Проблема з акумулятором.

У роз’ємі USB застряг пил або ворсинки одягу. Очищаємо стисненим повітрям. При візуальній та тактильній оцінці спостерігається розхитаність, несправність порту або погнуті контакти – необхідно звернутися до сервісного центру для ремонту або заміни роз’єму.

Альтернатива кабельної – бездротова зарядка. Зазвичай повільніше провідний, але з важливою перевагою: порт microUSB або Type-C не розхитується і не деформується через часті підключення кабелю.

Чому не заряджається телефон з Android

Не заряджається телефон — спочатку перезавантажте мобільний пристрій.

Як перезапустити Android смартфон

Інструкція для типового девайсу з Android – тонкощі можуть незначно відрізнятися в залежності від бренду телефону, версії ОС та лаунчера:

  1. Натисніть та утримуйте кнопку живлення.
  2. Торкніться плитки “Перезавантажити”.

Причиною може бути простий збій.

При перезапуску буде вимкнено всі фонові сервіси та оновлено компоненти. Не виключено, що якийсь із компонентів збив у процесі виконання свого завдання.

Поставте зарядку. Заряджається — проблему вирішено. Зарядка все одно не йде – шукаємо причину далі.

Використовуйте інші розетку, кабель та адаптер

Уважно огляньте кабель та адаптер зарядного пристрою щодо дефектів. Пошкоджень не виявлено – намагаємось зарядити від іншої розетки. Йде зарядка – надалі підключаємо девайс до справної.

Не заряджається – пробуємо через інший комплект кабель USB адаптер. Немає другого адаптера – заряджаємо від USB порту стаціонарного ПК чи ноутбука. Заряджання пішло — причина в адаптері або розетці.

Використовуємо запасний адаптер живлення. Допоміг — зарядний пристрій настав час міняти.

Рішення: придбання оригінальних або сумісних кабелів та (або) адаптерів. При купівлі сторонніх аксесуарів віддаю перевагу брендам, продукти яких мають гарну репутацію серед професіоналів — наприклад Anker. Раніше тестував для “Блога системного адміністратора” зарядний пристрій Anker PowerPort PD2. Підтримує одночасну зарядку через USB-A та USB-C:

Загальне правило: чим менше проміжних ланок між джерелом струму і пристроєм, що заряджається – тим краще.

Використовуємо USB гніздо на настінній розетці або мережевому фільтрі. Енергії від порту ноутбука, настільного ПК або підключеного до комп’ютера USB хаба може не вистачити для зарядки девайса – актуальнішим для планшетів, але часом трапляється і з телефонами.

Чому iPhone заряджається не більше 80%

Рівень заряду iPhone досяг вісімдесяти відсотків і більше енергії не бере – не збій, не проблема, а норма.

Ця функція Apple створена для продовження терміну служби батареї смартфона з iOS. Опція оптимізації акумулятора була представлена ​​із iOS 13.

Уповільнює заряджання та може зупиняти на рівні 8/10 від повної ємності, щоб знизити навантаження на батарею. Адже оптимальний рівень заряду літій-іонної батареї: від 20 до 80%.

Функцію активовано за замовчуванням. Можливість відмови від цієї опції, щоб заряджати телефон до 100% надана користувачеві. Вважаємо за потрібне заряджати батарею повністю – заходимо в налаштування. У розділі налаштувань акумулятора знаходимо підрозділ конфігурації стану акумулятора. Вимикаємо параметр оптимізованого заряду акумулятора. Можливе відключення назавжди чи тимчасове.

Не працює бездротова зарядка телефону Samsung

Ряд мобільних аксесуарів Samsung підтримують бездротову зарядку.

Використовуйте зарядний пристрій із комплекту постачання. ЗУ характеризуються набором параметрів, що впливають на правильність заряджання. Немає комплектного: найкращий варіант – придбати оригінальне.

Не заряджається – перезавантажте телефон Samsung. Поставте знову на бездротову зарядку. Іноді простий перезапуск девайсу Samsung виправляє проблему.

Оновіть ОС Android та програмне забезпечення. Іноді програмні помилки можуть блокувати бездротове заряджання.

Використовуйте інший зарядний пристрій, щоб переконатися, що телефон заряджено. Не купуйте бездротовий ЗП, не дізнавшись – чи заряджатиме вашу модель телефону. Поцікавтеся, яка швидкість зарядки може виявитися дуже повільною.

Розташовуйте смартфон у центрі зарядної панелі. Слідкуйте, щоб девайс не зміщувався в процесі заряджання.

Переконайтеся, що між телефоном та зарядним килимком немає пластикових, паперових та інших предметів. Експерти рекомендують знімати чохол під час встановлення мобільного пристрою на бездротову зарядку.

Не заряджайте вологий телефон.

iPhone не заряджається на бездротовому ЗП – причини та як виправити

Бездротову зарядку станом на момент написання матеріалу підтримують такі моделі смартфонів Apple:

  • iPhone 8, 8 Plus.
  • iPhone X, XR, XS, XS Max.
  • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max.
  • iPhone SE 2 (Ⅱ-го покоління).
  • iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max.
  • iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro, 13 Pro Max.

Перевірте, чи ваш iPhone входить до цього списку. Якщо ні – не може бути заряджений із бездротовою зарядкою. Входить – теоретично підтримує будь-яке бездротове ЗУ з підтримкою стандарту Qi.

Не підключайте iPhone до роз’єму USB, коли телефон знаходиться на зарядному килимку. Бездротова зарядка припиняється, коли девайс підключений кабелем USB. Одночасна зарядка по дроту та безпроводу – неможлива.

Перезавантажте телефон. У ряді випадків перезапуск девайсу – універсальне вирішення проблем, які виникли внаслідок накопичених програмних збоїв. Допомогло добре.

Не допомогло — перевірте, чи надходить струм із розетки. Переконайтеся, що кабель від розетки до килимка не пошкоджений.

Поміняйте положення iPhone на килимку. Котушки та телефон можуть не збігатися. Помістіть у центр, трохи зміщуйте. Намацайте точку, у якій зарядка йде добре.

Бездротові зарядні пристрої з Qi можуть не дружити з товстими та металевими чохлами для телефону.

iPhone надмірно нагрівся – зачекайте поки охолоне. Бездротова зарядка менш ефективна ніж по кабелю, тому виділяє більше тепла, ніж провідна. Коли батарея iPhone занадто гаряча – спрацьовує захист і заряджання не йде вище 80%.

Переконайтеся, що причина не в телефоні — зарядіть інший бездротовий зарядний пристрій. Батарея поповнюється енергією нормально – рішенням може стати інше ЗП. Оптимально – призначене для iPhone. Як раніше розглянуте Anker PowerWave Magnetic Pad, яке міцно фіксує девайс — не дає мобільному пристрою впасти з «килимка»:

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ