Що робити, якщо у спеку смартфон дуже сильно гріється

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Директор регіонального інжинірингового центру SafeNet Національної технологічної ініціативи Денис Кувіков пояснив, що робити, якщо у спеку смартфон гріється навіть у тіні. Ці правила підійдуть і власникам планшетів.

За словами експерта, насамперед не можна залишати пристрій під прямим сонячним промінням. Як правило, в них встановлені літій-іонні або літій-полімерні батареї – перегрів може призвести до самозаймання гаджета.

Але навіть якщо смартфон або планшет знаходиться в тіні, але гріється, потрібно зупинити максимальну кількість програм, що одночасно працюють, відключити автоматичне оновлення ПЗ, Bluetooth і GPS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І, про всяк випадок, з пристрою краще зняти чохол і перекласти в прохолодне місце, щоб гаджет охолонув природним чином; намагатися його засудити швидко, а тим більше у холодильнику, не варто. Ще можна вимкнути інтернет та всі непотрібні програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.