Чому не можна заряджати смартфон в автомобілі

Усі, хто мають машину, заряджають час від часу у ній смартфони. З однієї сторони це зручно, що взагалі є така можливість, бо інколи забуваєш це зробити вдома, або за день акумулятор сів, а телефон ще потрібен. Але є декілька факторів, які кажуть про протилежне — про шкоду такої зарядки для телефона і не тільки. Нижче пропонуємо ознайомитись із загрозами.

Сяде акумулятор в машині

Ця проблема не дуже серйозна, адже не загрожує усім. Не можна з цієї причини заряджати телефон в машині, якщо автомобіль старий і акумулятор також не новий, тоді дійсно є ризик, що акумулятор сяде і ви не зможете далі їхати. Якщо ж ваш транспортний засіб новий і ви впевнені в стані акумулятора, тоді можете не хвилюватись. Справа в тому, що зарядка телефона розряджає акумулятор машини так само, як увімкнена музика із вимкнутим мотором.

Шкода для самого смартфона

Телефони та їх зарядні пристрої розраховані для розеток. Там відповідна потужність та кількість ампер. У машинах є два варіанта: або зарядний пристрій заслабкий, або занадто сильний. В будь-якому випадку це шкодить.

Якщо зарядка заслабка в машині, то телефон буде дуже повільно заряджатись, або взагалі кількість заряду буде на місці. Не потрібно відразу бігти в ремонт і думати, що зі смартфоном щось не так. Насправді, йому потрібно просто більша потужність. Регулярні зарядки такого плану можуть погано впливати на батарею та сам пристрій.

Якщо водій заряджає телефон в слоті для прикурювання, то там ситуація протилежна – телефон буде отримувати занадто багато енергії. В розетці приблизно до 3 ампер, в прикурювачу 10 ампер. Відчуваєте різницю? Вона дійсно суттєва.

Також категорично заборонено використовувати для зарядки зіпсований кабель. Він дає енергію до смартфона із перебоями, від цього смартфон може дуже нагріватись і з часом навіть повністю вийти з ладу.

Можна потрапити в ДТП

Ну і остання найважливіша причина не заряджати телефон в машині – аварії. Добре, якщо ви поставили смартфон на зарядку ще перед виїздом, поки стояли на парковці чи в гаражі, а якщо ви вирішили це зробити за кермом під час руху? Вистачить однієї секунди, щоб потрапити в аварію. Тому коли ви їдете, не варто відволікатись взагалі ні на що. Ніколи не знаєш як повернеться ситуація.

Отож, щоб точно не нашкодити ні автомобілю, ні смартфону, ні тим більше собі, краще заряджати пристрій вдома, а машину для цього використовувати в самих крайніх випадках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.