Як врятувати змочений смартфон, розповів експерт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Врятувати змочений телефон можна за допомогою пакетиків із силікагелем. Про це розповів директор регіонального інжинірингового центру SafeNet Національної технологічної ініціативи (НТІ) Денис Кувіков.

«Покладіть смартфон у пластиковий пакет, обкладіть його з усіх боків пакетиками із силікагелем та залиште сушитися. Попередньо обов’язково потрібно протерти всі роз’єми», – зазначив фахівець.

Експерт додав, що намочений телефон не можна відразу вмикати, оскільки системна плата може перестати працювати. Сушити пристрій феном і на батареї не варто, інакше воно точно вийде з ладу, наголосив Кувіков.

На думку фахівця, класти смартфон у банку з рисом теж погана ідея. А забезпечити безпеку засобу зв’язку дозволять чохол та захисне скло: це зменшить збитки від дії води.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що таке селікагель

Силікагелі або Silica gel – популярний вологопоглинач, який присутній в коробках з абсолютно різними товарами. Це висушений гель, який роблять із перенасичених розчинів кремнієвих кислот. Зазвичай ми звикли їх викидати відразу, як тільки розпакували коробку. Але у цих маленьких мішечків є безліч корисних властивостей та способів застосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.