Як продовжити життя батареї смартфона: ТОП-5 порад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон став невід’ємною частиною життя людей. Тому гаджети купують для того, щоби вони прослужили довгі роки. На жаль, під час експлуатації акумулятор телефону має властивість псуватися. Якщо міняти смартфон не виходить, варто самостійно продовжити життя своїй батареї.

Топ-5 порад про те, як відновити акумулятор смартфона

У телефонах найчастіше встановлюють літій-іонну або літій-полімерну батарею. У процесі природного використання вона втрачає потужність. Зупинити процес старіння не можна, а ось сповільнити можливо. Фахівці дають поради про те, як це зробити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Необхідно дотримуватись неповних циклів при зарядці

Термін служби залежить від кількості заряджень телефону. Повноцінним циклом прийнято вважати зарядку до 100 відсотків та повну розрядку в нуль. У середньому смартфони розраховані на 500 таких процесів. Після цього втрата ємності буде сильно відчуватися у використанні. Тому не потрібно розряджати телефон до кінця, у такому разі кількість циклів заряджання буде більшою.

2. Не можна ставити телефон на ніч

Справа в тому, що коли смартфон повністю зарядиться, процес зупиняється, а коли частинка заряду буде втрачена, процес відновиться. Таким чином, вплив на батарею буде здійснюватися всю ніч.

3. Потрібно стежити за перегріванням пристрою

При регулярних нагріваннях втрата ємності прискорюватиметься. У жодному разі не можна залишати гаджет під подушкою, або палючим сонцем на вікні чи пляжі. У процесі заряджання також не можна розташовувати пристрій у теплому місці. Це негативно позначиться на смартфоні, і може призвести навіть до спалаху.

4. При низькій температурі ємність батареї також падає

Тому в холодну пору року потрібно скоротити використання гаджету на вулиці. Найкращим рішенням буде скористатися ним у теплому приміщенні. Справа в тому, що на холоді зарядка сідає швидше, як наслідок і гаджет доведеться частіше заряджати.

5. Використання оригінального пристрою для заряджання також є обов’язковим

Справа в тому, що нерідна зарядка може працювати в іншому режимі, давати більшу кількість енергії або навпаки. Тому батарея псуватиметься.
Прислухаючись до цих правил, можна значно збільшити термін експлуатації смартфона та його батареї. Важливо не забувати про це, інакше може знадобитися купити новий телефон, а це зайві та великі витрати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.