Як підключити мишку та клавіатуру до iPad

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У якийсь момент часу може виникнути необхідність перетворити iPad із пристрою для споживання контенту на пристрій для його створення. Хтось починає обробляти відео, хтось фотографії, а комусь як мені потрібно писати тексти. Віртуальна клавіатура для таких дій не дуже зручний інструмент. Дуже багато друкарських помилок, а автокорекція іноді виправляє значно гірше, ніж було спочатку. Для такої ситуації краще використати фізичну клавіатуру.

У цьому випадку тільки їй краще не обмежуватись, а підключити до планшета ще й мишу. Добре, що така функціональність передбачена операційною системою. За допомогою неї навігація по тексту, операції з виділення, копіювання та вставки виконувати значно зручніше. Давайте розберемося, як підключити мишу та клавіатуру до iPad і чи є якісь обмеження щодо їх використання у програмному забезпеченні.

Клавіатура для iPad – яку вибрати

Використанням клавіатури з планшетом давно вже нікого не здивуєш. Найпростіший спосіб отримати подібний інструмент введення на iPad – це придбати фірмовий чохол із вбудованою клавіатурою. Для звичайних iPad він називається Smart Keyboard for iPad і коштує 7 тисяч гривень, для планшетів Pro та Air – Smart Keyboard Folio.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для версії на 10,9 і 11 дюймів ціна складає 16 тисяч рублів, а для 12,9 – 19. В одному пристрої ви отримаєте відразу і чохол, і клавіатуру. Жодних додаткових налаштувань для підключення здійснювати не потрібно. Все працюватиме, як кажуть, «із коробки». Достатньо лише примагнітити її до спеціального конектора на торці iPad.

Якщо ви володієте Айпадом Pro або Air , то додатково до вказаних вище клавіатур у вас є можливість придбати ще один варіант. Magic Keyboard for iPad поєднує в собі чохол, клавіатуру та трекпад. В одному пристрої ви отримуєте одразу три різні речі. Так само як і зі Smart Keyboard , не потрібне якесь додаткове налаштування.

Достатньо просто приєднати пристрій до конектора. Вартість такого рішення – 30 тисяч рублів для 11 дюймового Pro та всіх моделей Air та 37 тисяч рублів для версії 12,9 дюйма. Однією з найкрутіших фішок Magic Keyboard є те, що планшет встановлюється на стіл аналогічно ноутбуку. Не треба висувати жодних додаткових ніжок. У чохла дуже якісна система противаг. Але ціна такого рішення, безперечно, освіжає.

Як підключити клавіатуру до iPad

Це два найпростіші, але дорогі рішення для отримання фізичної клавіатури на iPad . Добре, що до планшета можна підключити звичайну Bluetooth-клавіатуру від комп’ютера і користуватися нею. Як піддослідну використовуємо бездротову Magic Keyboard першого покоління, яка поставлялася в комплекті з iMac 2011 року. Аналогічні дії можна здійснити для будь-якої бездротової клавіатури.

  • Якщо клавіатура була підключена до будь-якого пристрою, необхідно розірвати з’єднання та вимкнути живлення.
  • Перейти в настройки на iPad.
  • Зайти в раздел Bluetooth.
  • Увімкнути клавіатуру, і вона відразу з’явиться в розділі “Інші пристрої”.
  • Натисніть на назву і введіть код, що з’явиться на екрані.
  • Все готове до використання.

Усі комбінації клавіш активні. Перемикання мов здійснюється за натисканням кнопки «Fn». Єдиним мінусом можна вважати, що не працює Caps Lock. Решта функціонує повному обсязі, як у звичайному комп’ютері. Вартість нової Magic Keyboard for Mac становить 4 тисяч гривень. Це саме по собі дешевше всіх представлених вище варіантів. Але ви можете використати клавіатуру ще дешевше. Apple не обмежує користувачів лише своїми продуктами. Таким чином, можна дуже непогано заощадити, не купуючи фірмові чохли-трансформери.

Миша для iPad – як підключити

Якщо у вас виникла потреба використовувати клавіатуру з iPad , то раджу ще підключити і мишу. Виправлення помилок у середині слів набагато зручніше за наявності курсору. Виділення та форматування тексту за допомогою миші взагалі виходить на інший рівень. Як експеримент використовуємо фірмову епловську мишу Magic Mouse першого покоління з того ж комплекту iMac 2011.

  • Якщо мишу підключено до іншого пристрою, необхідно розірвати пару та вимкнути живлення.
  • Открыть настройки на iPad и зайти в раздел Bluetooth.
  • Увімкнути мишу, і вона з’явиться у розділі «Інші пристрої».
  • Натиснути на назву та за необхідності підтвердити створення пари.
  • На екрані одразу з’явиться круглий курсор.

Швидкість переміщення курсору за умовчанням виставлена ​​на середній рівень. Більшості користувачів це здасться дуже повільним. Для збільшення чутливості необхідно:

  • Зайти в настройки.
  • Перейти до розділу «Основні».
  • Відкрити “Трекпад і миша”.

Саме тут можна збільшити швидкість переміщення курсору та налаштувати натискання правої кнопки миші.

Вартість нової Magic Mouse складає 5 тисяч гривень. Як і у випадку з клавіатурою, можна використовувати будь-яку Bluetooth-мишу. Основним недоліком можна виділити непрацюючу прокручування за допомогою коліщатка на старих моделях Magic Mouse. Для нових таку підтримку заявлено. В точності також можна підключити до iPad та Magic Trackpad .

Окремо слід зазначити, що всі стандартні програми Apple повністю підтримують курсор. А ось сторонні програми адаптовані далеко не всі. Так, Google Документи не дозволяють виділяти текст так, як ми звикли затисканням лівої кнопки миші. Доводиться подвійним натисканням виділяти одне слово та розтягувати межі виділення у потрібному напрямку. Тому перш ніж використовувати якийсь софт, переконайтеся, що розробник адаптував його під мишу.

Завдяки миші та клавіатурі я набираю тексти на планшеті з такою самою швидкістю, як і на звичайному комп’ютері. Виділення та форматування тексту більше не завдає болю, а вставка картинок за допомогою перенесення в потрібну частину тексту – одна з найзручніших функцій. Так, iPad від цього не стає комп’ютером, але в моєму варіанті використання цього не потрібно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.