Головна Статті Круті “фішки” пристроїв Samsung, про які ви не знали

Круті “фішки” пристроїв Samsung, про які ви не знали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів розумних пристроїв упевнені, що екосистема побудована лише у компанії Apple, але це не так: у найближчого конкурента — Samsung — купертинівцям є точно, чому повчитися. Південнокорейці випускають різноманітні гаджети, здатні добре працювати у зв’язці один з одним. Згодом пристрої стали взаємодіяти один з одним набагато через вимоги часу: зараз виробники стали робити ставку на екосистему, а не на окремо. Ще не користувалися пристроями Samsung, які добре працюють один з одним? Дивіться, на що вони здатні!

Зворотній заряд Самсунг

На відміну від Apple, Samsung ніколи не залишить вас з розрядженими навушниками або годинником. Як ви розумієте, зарядка гаджетів – справжня проблема у 2022 році, тому в смартфонах Samsung реалізували реверсивну зарядку гаджетів: достатньо лише включити відповідний пункт у налаштуваннях, після чого достатньо прикласти трубки один до одного задньою стороною. Замість іншого смартфона ви можете зарядити навушники від телефону, смарт-годинник або будь-який інший гаджет, що підтримує стандарт Qi.

Подібна фіча з’явилася трохи раніше в Huawei, але мала свої нюанси: зокрема, зарядка була не такою потужною і не працювала на ходу. До того ж, реверсивна зарядка в Samsung не зможе висадити смартфон повністю – граничне значення становить 30%, після чого зарядка іншого гаджета припиниться. Зручно та просто!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як підключити кілька навушників до телефону

Bluetooth 5.0 і вище дозволяє підключати відразу кілька пар бездротових навушників до смартфону або іншого джерела звуку. У Samsung цим скористалися ще кілька років та впровадили у смартфони функцію Music Share, яка дозволяє слухати музику на двох парах навушників. Отже, можна дивитися серіал із коханою людиною і не віддавати їй свій навушник. Увімкнути її дуже просто.

  • Струсніть шторку і натисніть «Поділитися музикою».
  • Далі дозвольте тим пристроям, які підключаться до вашого смартфону.
  • Після цього навушники можна буде підключити до телефону. Тобто, навушники без дозволу доступу не отримають.

Добре реалізована функція Auto Swicth, завдяки якій можна швидко перейти між пристроями: наприклад, коли ви користувалися планшетом, а потім перейшли на планшет, то можна переключити джерело звуку в навушниках. А якщо хтось зателефонує, то можна без проблем повернутись до смартфону, щоб не виникало плутанини, звідки потрібно відповідати і куди говорити.

Підключити Samsung до комп’ютера

Роками раніше спробу зручно підключити смартфон до ПК зробила Microsoft: смартфон Lumia встановлювався у спеціальну док-станцію, після чого екран транслювався на моніторі. Ця фіча мала стати революційною, але виявилася сирою: тим не менш, у Samsung ідею взяли на озброєння і створили DeX – бездротове підключення, яке відображає смартфон в окремому вікні. Так можна зручніше розбиратися з роботою, перетягувати файли, уникаючи хмарних сховищ або просто не відключати повідомлення на телефоні щоразу, коли користуєтеся ПК.

Зручно, що система DeX не має ні проводів, ні спеціальних док-станцій: достатньо лише завантажити програму для трансляції і в ньому вибрати, на якому пристрої хочете запустити DeX. Наприклад, екран смартфона або планшета із запущеним Microsoft Office на телевізор, щоб отримати більше робочого простору. Це особливо зручно, адже програми Microsoft відмінно адаптовані для Samsung, а інтерфейс нічим не відрізняється від звичного у Windows. А якщо ще використовувати клавіатуру, то й зовсім, виходить, комп’ютер і не потрібен.

Багатозадачність Samsung

Можливо, One UI не так зручна як MIUI у плані інтерфейсу, зате немає проблем із багатозадачністю. Особисто я рідко перемикаюся між пристроями і використовую смартфон, або ноутбук, воліючи доробляти роботу на одному гаджеті. Але якщо раптово зі смартфона потрібно перенести щось важливе, то не потрібно це зберігати в документ або пересилати в телеграми – можна скопіювати в буфер обміну на одному гаджеті і продовжити на іншому. Або, наприклад, залишити відкриту сторінку на планшеті, а потім продовжити вивчати її на Samsung Galaxy.

Окремо варто згадати роль розумного годинника Galaxy Watch, який не тільки стежить за здоров’ям, але й допомагає керувати презентацією в Power Point, наприклад, перемикати слайди. Ще вони виконують роль затвора камери, дозволяють розблокувати смартфон, коли він знаходиться поблизу, або призначити довіреним пристроєм у безпечному місці геолокації: наприклад, коли знаходитесь вдома.

Навіть якщо в чомусь смартфони Samsung поступаються iPhone, вони мають величезну перевагу при роботі в екосистемі за допомогою простої синхронізації пристроїв. Але не все так ідеально: у смартфонів Samsung є свої химерні недоліки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: