З якою швидкість заряджатимуться телефони вже найближчим часом

Швидка зарядка дозволяє не просто економити час, але й обійти проблему, яку творці смартфонів поки що ніяк не можуть подолати – недостатньо великий запас автономності. Справді, якщо акумулятора не вистачає надовго, знайти кілька хвилин протягом дня може майже кожен. Саме це може стати заміною збільшення ємності батарей. А ще, станеться це вже незабаром. Різні джерела поділяються на інформацію, що ми стоїмо на порозі чергового прориву в швидкості зарядки телефонів. Нехай поки що немає точно інформації про те, хто першим зробить новий крок, але дещо в нас все одно вже є.

Найпотужніша зарядка для телефону

Повідомляється, що незабаром на комерційному ринку може дебютувати нова технологія надшвидкого заряджання акумулятора смартфона. Її потужність складатиме 240 Вт, що набагато більше, ніж серійні рішення, які застосовуються в сучасних телефонах. Адже буквально кілька років тому ми думали, що 30 Вт – це межа мрій і година на повну зарядку телефону – це хороший результат. Але виявилось, що ми недооцінювали індустрію.

Відомо, що технологія розробляється якоюсь китайською компанією. Її ім’я не розголошується, але спостерігачі сходяться на думці, що це Oppo, один із найбільших у світі виробників смартфонів. Та й одне те, що компанія завжди наголошувала на швидкості зарядки вже говорить про те, що вона не збирається зупинятися на досягнутому.

Також Oppo на початку цього року на виставці мобільної індустрії MWC 2022 у Барселоні відкрила завісу таємниці над 240-ватною зарядкою SuperVooc. Система здатна заряджати акумулятор ємністю 4500 мАг з 0% до 100% лише за дев’ять хвилин.

З моменту появи Oppo SuperVooc у 2014 році компанія стала одним із лідерів у галузі технології швидкої зарядки. Станом на грудень 2021 року понад 220 мільйонів користувачів по всьому світу використали ефективну, безпечну та швидку зарядку, яку пропонує Oppo», — зазначають у компанії.

240 Вт – це дуже багато

Яка потужність у найшвидшої зарядки

Китайський розробник вже розпочав пробне виробництво зарядних пристроїв для 240-ватної зарядної системи. Це буде окремий блок живлення, через який можна підключити смартфон до розетки. Він працюють у режимі 24 × 10 А.

Коли вийде телефон із найшвидшою зарядкою

Відзначимо, що незабаром Vivo випустить смартфон iQOO 10 Pro, який підтримуватиме надшвидку зарядку потужністю 200 Вт. Щоб повністю зарядити акумулятор, потрібно близько 12 хвилин. Оскільки Oppo, Vivo і OnePlus входять в один великий холдинг BBK, сумніватися в тому, що вони певною мірою спільно працюють у цьому напрямку, не доводиться.

12 хвилин – це вже відмінний результат швидкості зарядки. Тільки уявіть, що ви робите за 12 хвилин. За цей час багато хто навіть не встигне прийняти душ з ранку або поголитися і почистити зуби. За цей час гаджет набере 100% заряду. А якщо у нього ще був запас батареї, то вам взагалі знадобиться 5-7 хвилин, або навіть менше. Принаймні такі показники були під час тестування системи. Але, в заяві компанії не повідомляється яка була ємність вбудованої батареї, але можна не сумніватися, що вони дорівнювали шкідливій по ринку смартфонів.

iQOO 10 Pro – смартфон із найшвидшою зарядкою для свого часу на момент виходу – отримає екран 2K LTPO з підтримкою частоти оновлення 120 Гц та ультразвуковий сканер відбитків пальців. Він також матиме SoC Snapdragon 8 Plus Gen 1 та 50-мегапіксельну основну камеру.

Нова серія смартфонів iQOO 10, що включає як мінімум дві моделі, вийде в липні цього року.

Плюси та мінуси найшвидшої зарядки

Є швидка зарядка і деякі мінуси. Акумулятор, якщо постійно користуватися ним, служить менше, а високі струми вимагають більш серйозного підходу до надійності. Крім того, такі зарядки коштують дорожче і іноді не підходять до інших смартфонів, крім тих, для яких випущені та/або з якими йдуть в комплекті. Тому користуватися нею можна і потрібно, але треба розуміти, що є деякі особливості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я