Як продовжити життя батареї смартфона. ТОП-5 порад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні телефони міцно увійшли до життя сучасного суспільства. Кожен користуватися смартфоном оцінив переваги його використання: планування дня, простота спілкування, ігри та музика. Батарея в телефоні – один із основних елементів, який потребує особливої ​​уваги. Що можна робити, щоб продовжити життя акумулятора?

Правильний цикл заряджання

Більшість сучасних телефонів обладнано датчиком циклічності заряджання. Повний цикл – заряджання з 10% до 95%. Кожен такий цикл глибокої розрядки зменшує ємність акумулятора, оскільки батарея віддає заряд більше рекомендованої межі. Виробники сучасних літій-іонних батарей вказують, що найбільш підходящий цикл зарядки телефону: з 30% до 80%.

Деякі люди вважають за краще поставити телефон на зарядку на ніч, щоб точно зарядився. Однак така зарядка негативно позначається на акумуляторі та на роботі всього пристрою. У такому разі телефон і батарея будуть перегріватись, а датчик циклів вважатиме за цикл повної зарядки навіть підзарядку на 2%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Своєчасна зарядка

Стандартним рівнем заряду, у якому спливає повідомлення про зарядку – це 15%. Якщо немає можливості одразу підключити зарядку, краще не продовжувати використовувати телефон далі. При такому заряді акумулятора відбувається його швидке зношування та втрата ємності. Фахівці рекомендують також вимкнути інтернет та інші підключення. Якщо більша частина дня пройде на роботі, варто взяти зарядку з собою.

Використання смартфона під час заряджання

Заряджання повинно бути часом повної бездіяльності пристрою. У цей час телефон перебуває у більшому навантаженні, ніж зазвичай. Блок управління, датчик циклів, роз’єм та інші вузли управління у пристрої нагріваються через рух струму в них. Акумулятор у такому випадку отримує заряд і відразу його віддає, і зарядка відбувається одночасно з розрядкою. Рекомендується відкласти пристрій на час його заряджання.

Температурний режим

Використання телефону під час морозу негативно впливає на його властивості, зокрема, страждає саме батарея. Сучасні акумулятори чутливі до перепадів температур, тому іонні зв’язки всередині батареї руйнуються під впливом морозу. Також не рекомендується залишати телефон на сонці влітку – сонячне світло та тепло також погіршать його стан.

Оригінальний блок живлення

Оригінальна зарядка має більш якісне складання та процес зарядки телефону проходить плавно. Сила струму на виході із заряджання – ключовий фактор, який впливає на термін служби акумулятора. Якщо оригінальний блок живлення став непридатним, рекомендується придбати такий же у фірмовому магазині або у офіційного представника.

Нескладні поради допоможуть правильно використовувати потенціал батареї телефону та продовжити його термін служби. Акумулятори мають обмежений термін експлуатації, але правильне обслуговування дозволить відстрочити поломку батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.