Головна Статті Як не вбити акумулятор свого смартфона

Як не вбити акумулятор свого смартфона

Якщо ви звикли міняти смартфон щороку або навіть частіше, можливо, вас не дуже турбує стан акумулятора. Близько року він так чи інакше зможе працювати задовільно. Однак якщо вам важливо, щоб смартфон прослужив вам якомога довше і ви не хочете звертатися в сервіс або магазин для заміни акумулятора, вам потрібно знати кілька речей, про які нам розповіли колеги з AndroidPit.

Не заряджайте смартфон від комп’ютера

За допомогою USB-порту комп’ютера ви можете зарядити смартфон на робочому місці, наприклад. Однак, по-перше, це займе довше, по-друге, напруга на портах USB постійно змінюється, і вони виділяють багато тепла. Це може скоротити термін служби акумулятора. Дослідження показали, що ресурс акумулятора може скоротитися до 65% при нагріванні до 40 градусів за Цельсієм. Використання оригінального зарядного пристрою при постійному струмі є найбільш нешкідливим для вашого акумулятора.

Не розряджайте батарею повністю

Дослідження Університету батарей (Battery University) показали, що при постійному падінні заряду до, наприклад, 2% тривалість життя акумулятора може становити близько 300-500 циклів. При цьому якщо ви ставитимете на зарядку смартфон при 25-50 відсотках заряду, до того як акумулятор зноситься, може пройти 1000-2500 циклів. Якщо у вас залишилося близько 30% заряду, немає нічого поганого, щоб поповнити заряд батареї.

Не перезаряджайте батарею

Так, нічого страшного в тому, що ви залишите телефон заряджатися на ніч, немає. Це зручно і цілком прийнятно, якщо ви не сильно дбаєте про термін служби акумулятора. Є невелика проблема у перезарядженні. Вона пов’язана з негативними наслідками зіткнень іонів літію з кристалами, і що більше заряд вашої батареї, то вірогідніші ці зіткнення. На жаль, не так просто знімати телефон із зарядки, коли він заряджений лише на 80%. За цим незручно стежити, і ви не можете бути впевнені, що вистачить заряду на весь день. Однак це використання дозволило б вашому акумулятору прослужити довше.

За матеріалами AndroidPit

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: