Відомо, коли перезавантаження або вимкнення комп’ютера шкодить

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здається, нічого страшного не може статися при перезавантаженні/вимкненні комп’ютера, але насправді трапляються випадки, коли це небезпечно для самого пристрою. Нижче можна ознайомитись із випадками, коли це робити не потрібно.

Під час встановлення програм не варто вимикати ПК, але, на жаль, буває і таке, що ноутбук розрядився або просто пропало світло. У такому разі після ввімкнення встановлена ​​програма може відмовлятися працювати, а видалити її теж не дає. Такі ситуації не завжди трапляються, але треба бути готовим.

Якщо ви працюєте та зберігаєте важливі файли, то іноді краще натиснути на кнопку «Зберегти». Справа в тому, що є інформація, яка для збереження вимагає більше часу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувач не знає цього і швидко вимикає комп’ютер. Програма закривається і всі дані втрачені, тому що не були збережені до кінця. Зазвичай перед відключенням або перезавантаженням незакриті програми даються взнаки, а людина вже вибирає або закрити їх або припинити вимкнення, але проблема в тому, що користувачі часто взагалі не звертають увагу на спливаючі вікна і відразу їх закривають. Щоб потім не шкодувати і не робити зайву роботу, краще вкотре переконатися, що потрібні дані збережені, тоді закрити всі програми і лише після цього вимикати ПК.

Коли ви копіюєте або вирізаєте для вставки файлів, перезавантаження і вимкнення також пошкодить. По-перше, може піти збій у файловій системі, по-друге, інформація може загубитися. Для відновлення може піти багато часу, а також знадобиться додаткова програма, тому що Windows не має вбудованої такої функції.

Ще вимкнення комп’ютера погано впливає на нові підключені пристрої. Ось наприклад, ви підключили щось, потім виключили ПК і після включення помічаєте, що пристрій вже не вмикається і не працює. Такі проблеми не рідкість, на щастя, можна легко виправити. Для цього потрібно спочатку видалити, а потім додати потрібний пристрій вручну.

Збої після відключення можуть давати антивіруси та подібні програми. Якщо вони не встигли очистити все, що потрібно, а комп’ютер вирішив вимкнутись або перевантажитися, то можливо, що потім виникнуть проблеми з роботою.

Для того, щоб подібні ситуації не виникали у вас під час роботи з ПК, то робіть все повільно та якісно. Не варто швидко все вимикати та закривати. Ви заощадите кілька секунд, а потім роботи будуть на довгий час. Спочатку перевірте всі дані, збережені, якщо так, то закривайте програми по черзі. Далі, коли бачите, що все завершило роботу, вимикайте комп’ютер. У такому разі не буде чому переживати за інформацію.

Якщо ж ви помітили, що комп’ютер вимикається різко не з вашої вини, а через збої в роботі або через перепади електроенергії, зверніться до фахівця і поставте джерело безперебійної енергії. Таким чином, ви завжди зможете завершувати сеанс роботи за комп’ютером.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.