Статті

Павло Дуров представив Telegram Premium: що це буде?

Share

Це правда. Telegram стане платним і точка. Не для всіх, а лише для тих, хто погодиться платити за користування ним на добровільній основі. Проте факт залишається фактом — підписці на месенджер. Це підтвердив Павло Дуров, який розписав усі переваги Telegram Premium , запропонувавши платним передплатникам додаткові переваги порівняно з тими, хто не платить за доступ до програми. Розберемося, що чекає на тих, хто згоден платити, наскільки це вигідно насправді і чи не постраждають від запровадження платної підписки пересічні користувачі.

Незважаючи на те, що чутки про преміум-підписку на Telegram ходили більше року, вона запуститься тільки зараз. А якщо бути до кінця точним, то в липні-місяці. Про це Павло Дуров написав у себе в телеграм-каналі, обмежившись лише його англомовною версією, очевидно, щоб не спровокувати хвилю хейту. Але, як би там не було, запуск передплати можна вважати вирішеним питанням. А отже, потрібно просто підготуватися до нової реальності та зрозуміти, а чи варто взагалі підписуватись на Телеграм чи ні.

Telegram Premium – що дає

Відверто кажучи, список привілеїв вийшов не те щоб дуже багатим. Цінність багатьох нововведень справді складно переоцінити. За фактом це якісь дрібниці, на які багато хто навіть не звернув би уваги. Дивно думати, що на це вирішить підписатися велика кількість користувачів. Адже для більшості практичної користі в платних функціях телеграм просто не буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Завантажити Telegram Premium окремо не можна. Передплату планується вбудувати у вихідний додаток месенджера у складі одного з майбутніх оновлень. Тому, якщо вам вже не терпиться заплатити Павлу Дурову та його команді в обмін на ексклюзивні функції , недоступні безкоштовникам, просто дочекайтеся, поки вийде нова версія, та оформіть передплату. Не маю сумніву, для російських користувачів така можливість теж буде доступна.

Телеграм Преміум – скільки коштує

Відкритим залишається питання ціни. Авторитетні видання стверджують, що передплата на Telegram Premium коштуватиме 5 доларів на місяць. Це не багато, але й не мало, враховуючи, що платити доведеться на постійній основі, а привілеї, які надаються за плату, не мають такої вже високої цінності і не змінюють радикально ваше уявлення про месенджера.

Незрозуміло, чи буде ціна підписки єдиною для всіх, чи Telegram зробить регіональні коефіцієнти, щоб користувачі з країн, що розвиваються, платили менше. В принципі, це було б логічним і сильно підвищило б охоплення підписантів. Якщо Дуров зважиться на це, то вартість Telegram Premium в Україні має скласти навіть менше, ніж ми платимо за Apple Music.

Тішить у цій історії поки що лише одне — реклами в Телеграмі не ставатиме більше. Незважаючи на те, що вона почала приносити месенджеру навіть більше грошей, ніж планувалося спочатку, Дуров вирішив, що основний потік зовнішніх заробітків його сервісу повинні приносити користувачі. Це встановить між ними та Telegram особливий зв’язок, вважає він. А можливо, реклама просто нікому не зайшла, і тепер це потрібно якось компенсувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Telegram
  • Останні записи

    Ось чому Windows XP небезпечно використовувати у 2024 році

    Використання застарілих операційних систем, таких як Windows XP, може становити значний ризик безпеки користувачів при…

    20.05.2024

    Як швидко зарядити смартфон – поради

    Довга заряджання батареї мобільного пристрою дратує багатьох людей. Проблема в тому, що користуватися гаджетом, що…

    20.05.2024

    5 найкращих смартфонів Xiaomi на весну 2024 року

    Ресурс TechRadar назвав п'ятірку найкращих смартфонів від китайського техногіганта Xiaomi. Xiaomi 14 названий найкращим з…

    20.05.2024

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024