Коли краще вибрати для ноутбука Windows 7, а не Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При покупці ноутбука люди звертають увагу на велику кількість характеристик, але в останню чергу дивляться на операційну систему. На багатьох моделях взагалі не ставлять ОС. Людина купує, а тоді вже або доплачує за цю послугу, або ж самостійно встановлює Windows, який бажає. Є ж такі ноутбуки, які відразу йдуть з ОС, зазвичай це Windows 10.

Ніхто не хоче користуватись старими версіями, хоча не завжди це правильно. Є випадки, коли краще поставити Windows 7 навіть на новий ноутбук і навіть якщо він продавався відразу із Windows 10. Детально про усі ситуації читайте нижче.

Перша причина поставити Windows 7 на свій ноутбук – це не надто потужний процесор. Якщо ви обрали слабшу модель з частотою меншою ніж 2 Гц, то краще відразу встановіть Windows 7. Windows 10 підходить для процесорів Intel Core i3 і вище, а також Ryzen. В інформації про сам Windows ви можете прочитати, що будь-який ноутбук підійде для встановлення, але це не так, варто врахувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друга причина – оперативна пам’ять. Сама операційна система займає багато місця, окрім неї потрібно встановлювати різні програми, які теж забирають пам’ять. Якщо ви принципово хочете мати на ноутбуці Windows 10, то беріть модель з оперативною пам’яттю не менше, ніж 4 Гб. Якщо у вас 3 Гб і менше, то відразу ставте Windows 7, він менший за обсягом.

Третя причина – SSD накопичувач, а точніше його відсутність. Для швидкої і якісної роботи Windows 10 потрібно мати SSD накопичувач. За його відсутності Windows 10 буде гальмувати та не показувати свої можливості на повну, в такому разі навіщо він взагалі потрібен?

В чому може бути складність встановити Windows 7 та які є альтернативні варіанти? Взагалі, Windows 7 можна ще досі встановити ліцензійний, з цим проблем немає. Але саме встановлення на слабкому ноутбуці може бути дещо складним. Якщо у вас виникла така проблема, то можна звернутись до спеціаліста або ж ознайомитись з інформацією на форумах в інтернеті. Після виконання ряду інструкцій все ж таки вдасться встановити потрібну ОС.

Ще одна проблема може виникнути із програмами. Софт постійно змінюється та оновлюється, підлаштовується також під нові версії ОС. Тому, якщо у вас стоїть Windows 7, то деякі програми будуть або взагалі не працювати, або робити це не зовсім коректно. Ця проблема також вирішується, для цього варто просто знайти аналоги програм або ж старіші версії.

Якщо вам не вдалось або не маєте бажання встановити Windows 7, то є і інші варіанти. Наприклад, розгляньте варіант Linux. Багато людей взагалі відразу його відкидають, але не варто. Це дійсно непогана операційна система, правда до неї потрібно буде звикнути, вона суттєво відрізняється. Програми також будуть інші, але працюватимуть добре. Єдиний нюанс – для ігор вона буде погана, але слабкий ноутбук також не найкращий варіант для геймерів.

Linux єдиний найкращий альтернативний варіант, бо Windows XP занадто старий, щоб ним зараз користуватись, а Windows 8 взагалі ніколи не був популярний, він з самого початку був не надто вдалим. Працює повільно, немає сенсу навіть витрачати час на його встановлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.