Відомо, як зловмисники можуть нашкодити зламавши Wi-Fi роутер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз існує дуже багато хакерів, які намагаються заробити кошти або дізнатися про потрібну інформацію не законним шляхом, а саме отримавши доступ до будь-якого пристрою людини. Обов’язковою умовою є підключення до Інтернету. Одним із таких пристроїв є роутер Wi-Fi.

Як не дивно, але він також може бути цікавим для хакерів. Плюс тільки в тому, що зазвичай зломи роутерів це масові явища, тобто зловмисник не сидітиме і шукатиме доступ саме до вашого приладу. Чим корисний може бути для хакера ваш роутер? Розберемося нижче.
Перша причина зламати роутер – доступ до пристроїв, які підключені. Зловмисники можуть отримати інформацію, дані, а також доступ до гаджетів, якщо вони підключені до зламаного Wi-Fi роутера.

Друга причина – використання Інтернету. На щастя, не завжди можна після злому користуватися чужим інтернетом. Для цього має бути роутер із спеціальними можливостями. Але якщо у вас саме такий, то є загроза. Хакери не просто так хочуть використати ваш Інтернет. Це потрібно для того, щоб приховати особистість. Такі люди завдають багато шкоди іншим, бо бояться, щоб їх не викрили. Якщо хакер зламає багато комп’ютерів і використовуватиме їх інтернет, а ще з різних країн, то можливість викриття знижується практично до нуля.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також чужий інтернет-шахраї використовують для атаки DDOS. Для того щоб вивести з ладу сайт, потрібна велика кількість ПК, які будуть надсилати фейкові запити. Ці запити і унеможливлюють роботу сайтів. Ось таким чином може стати в нагоді чужий інтернет.

Наступна причина – трафік. Є роутери, які можна перепрограмувати під свої потреби. Вони не у всіх, тому що це вже вважаються більш сучасні і складніші моделі, але все ж таки їх безліч. На жаль, такі роутери найбільш схильні до злому з боку хакерів. Справа в тому, що знаюча людина, в даному випадку шахрай, може прописати потрібні коди та використовувати ваш роутер у своїх цілях. Наприклад, перехоплюйте ваш трафік. Звичайно, це зробити не так легко, як здається, адже роутери теж мають певний захист, але загроза все одно є.

Та й остання причина – заміна DNS. Як це працює? Хакер отримує доступ до вашого роутера, там в установках пише фальшиві DNS, після цього, коли ви будете в інтернеті заходити на потрібні сайти (якісь популярні та поширені), то вас буде перенаправляти на ідентичну сторінку, але власником якої є шахрай. Користувач зазвичай не помічає різниці та продовжує користуватися несправжнім сайтом. Це робиться для того, щоб отримати певні дані на потрібні сайти. Людина вводить логін і пароль, далі може прописувати ще якусь особисту конфіденційну інформацію, а хакери її зчитують та використовують у своїх цілях.

Всі вищеописані ситуації мають мало позитивного і лише лякають, але не поспішайте панікувати. Те, що саме вам зламає роутер, має невеликий шанс, тому не хвилюйтеся. Якщо ви хочете ще більше себе захистити, то можна скористатися такими порадами:

• Час від часу змінювати пароль для доступу (бажано, щоб він був складним та не ніс важливої ​​інформації).
• Оновлювати пристрій так часто, як це можливо. Розробники постійно перевіряють ротери на різні вразливості і якщо виникають проблеми, їх вирішують оновленнями, тому слід слідкувати.
• Перевіряйте, чи не користуються вашим роутером незнайомі люди, потрібно постійно перевіряти підключення.
•Забороняйте віддалений доступ через IP-адресу. Це робиться в налаштуваннях. Якщо не знаєте як, прочитайте інструкцію саме до вашої моделі.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.