Як правильно вибрати компактний швидкий ноутбук з гарною автономністю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день правила вибору ультрабуків дещо змінилися. При виборі сьогодні слід звертати увагу на ці важливі характеристики.

Сьогодні все більшої популярності набирають ультрабуки. Це компактні та швидкі пристрої, які зручно взяти із собою куди завгодно. Але важливо вміти правильно вибрати потрібну модель. На які пункти варто звертати увагу?

Колись при виборі ультрабуку користувач отримував легкий пристрій із гарним екраном. Сьогодні ситуація змінилася, тому потрібно дивитися вже інші характеристики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Універсальність . Важливо наявність порту USB-С із можливістю заряджання. Саме він вважається універсальним, оскільки дає можливість підключати до ноутбука і планшети, смартфони та інші пристрої. До того ж, ультрабук сам по собі дуже компактний, тому його часто беруть із собою в поїздки.
  1. Якісний дисплей . Однозначно краще не купувати ноутбук із IPS-матрицею. Дивитися потрібно на колірне охоплення пристрою (він повинен становити мінімум 70% NTSC або 100% SRGB), яскравість (якщо збираєтеся працювати на вулиці, то вона повинна бути хоча б 400 кд/м). Також необхідно відмовитися від екранів з частотою оновлення 90-120 Гц, оскільки вони скоротять час роботи ультрабука. Те саме стосується дозволу 4К.

При цьому різниця між UHD та FHD насправді буде мінімальною. Тобто вам для роботи вистачить і останнього.

  1. Продуктивність . На сьогоднішній день актуальним мінімумом вважається Intel Core 10-го покоління з індексом G і Ryzen на Zen 2. Приріст їхньої ядерної продуктивності в порівнянні з попередніми моделями становить 20 відсотків. Фахівець також рекомендує відмовитися від покупки процесорів на зразок Core i3, оскільки вони мають лише два ядра, а вони не дають жодного запасу на майбутнє. Має сенс забути і про дискретні відеокарти, додає ведучий.
  1. ОЗП та накопичувач . Експерт зазначає, що абсолютно у всіх ультрабуках ви знайдете необхідний для інтегрованої графіки двоканальний режим роботи пам’яті.
  1. Акумулятор . Велику роль відіграє при виборі ультрабуку ємність акумулятора. Необхідно вибирати моделі з ємністю не менше 55-60 Втч. Це дозволить спокійно працювати без підзарядки протягом 6-7 годин.

Є ще кілька важливих нюансів щодо компактних ноутбуків. Потрібно бути готовим при покупці такої моделі до поганих динаміків (виняток – Huawei і Apple, а в інших випадках доведеться купувати додатково портативну колонку), відсутність деяких портів (наприклад, HDMI або Jack 3,5).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.