Головна Статті Вже не вперше. Apple активно копіює Xiaomi

Вже не вперше. Apple активно копіює Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як то кажуть, дожили. Якби 7-8 років тому хтось сказав мені, що Apple копіюватиме Xiaomi, а не навпаки, я зробив би висновки, що в присутності цієї людини треба ховати гострі предмети. Але тепер це стає реальністю, яка доводиться все новими та новими фактами. Нехай це якісь дрібниці, але їх стало вже досить багато, і найсвіжіша з них була буквально пару днів тому на презентації iOS 16 у рамках проведення конференції WWDC 2022. Таке відчуття, що Apple завів дизайнер, якому простіше змалювати, ніж придумати самому, а в керівництві сидять люди, які просто не стежать за тим, що відбувається, і не розуміють, що стверджують.

Apple копіює у Xiaomi

Що ж, як би фанати Apple не чинили опір тому, що Apple у когось щось копіює, це справді так. iOS 16, що стала однією з тем WWDC 2022, викликала гарячі обговорення серед користувачів мережі після її випуску. І торкнулися ці дискусії того самого екрану блокування, про який Apple розповідала не менше 15 хвилин.

Супершпалери iOS 16 та MIUI

Варто відзначити, що в iOS 16 Apple додає на iPhone супершпалери на тему Землі. Коли телефон розблокується, за допомогою красивої анімації планета наближається, і виглядає це дуже красиво. Ось тільки проблема в тому, що такий самий ефект нам продемонструвала Xiaomi ще в 2020 році на своїх смартфонах. Тому багато хто й озвучує думки, на кшталт «iOS імітує MIUI» тощо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складно сперечатися з такими думками, адже шпалери це перше, що ви бачите, коли берете в руки смартфон. Таким чином, якщо в iPhone використовуються шпалери, схожі на Xiaomi, користувачі не помиляться, вважаючи, що система є копією MIUI . Як кажуть, зустрічають по одязі.

При цьому Apple зробила шпалери не такими красивими, як у MIUI, де планета не просто наближалася, а буквально збільшувалася до самої поверхні. Наче ми перенеслися на неї і ось-ось поторкаємося.

Як ми всі знаємо, MIUI 12 вперше запустила функцію супершпалер . Візьмемо, наприклад, тему Марса. Коли екран телефону заблоковано, відображатиметься вся поверхня Марса. Екран буде збільшено, щоб користувач міг бачити Марс. Після завершення розблокування та входу на робочий стіл екран збільшиться. Нарешті, користувачеві будуть показані гори та текстури Марса.

Apple та Xiaomi. Хто кого копіює

Це не перший випадок, коли Apple копіює те, що Xiaomi використала раніше. Торік у листі-запрошенні на майбутню прес-конференцію Apple використала дизайн, який Xiaomi продемонструвала ще у 2018 році . Однак, як і слід очікувати, після публікації звіту багато фанати Apple висунули вагомі аргументи.

Подібність чи копія?

Як фанати виправдовують Apple

Серед виправдань компанії були висловлювання, що смішно стверджувати про копіювання одного постера, коли Xiaomi скопіювала у Apple цілий ноутбук. Загалом це твердження є досить логічним у своїй простоті. Xiaomi дійсно досі часто без підозр сумління копіює те, що придумала Apple. Наприклад, ми вже розповідали про те, як MIUI 13, яка гарна сама по собі, майже повністю скопіювала деякі елементи iOS. Зокрема, шторки пункту управління та повідомлень.

Зрештою Пабло Пікассо сказав: «Хороші художники копіюють, а великі — крадуть». У світі гаджетів все й так стало дуже одноманітним. Тому знайти десь запозичення найпростіше. Воно є з обох боків, і компанії могли просто надихатися один одним або взагалі робити самостійно, але вийшло, як вийшло. Хоча мені більше хочеться вірити у версію про ледачого дизайнера в Apple (і того ж у Xiaomi), яку я висловлював на початку статті. А вам?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: