Декілька порад, як надійно зберігати свої паролі

На який сайт не зайди в інтернеті, потрібно реєструватися довкола. Є такі люди, які довкола ставлять один і той же логін і пароль, але це не надійно. Краще на кожен або хоча б більшість сторінок вигадувати нові паролі. Тут виникає вже нова проблема, а як запам’ятати ці паролі? Дещо можна, а якщо їх безліч? Сьогодні це стане нашою темою. Ми дамо кілька порад, як краще зберегти інформацію, щоб вона не дісталася іншим.

Відразу скажемо, що всі телефони та комп’ютери, які мають доступ до Інтернету, автоматично стають небезпечними для зберігання інформації. Їх можна зламати і вкрасти ті самі паролі. Існують спеціальні програми для зберігання паролів. Так вони, можливо, краще захищені, але все одно є ризик втрати даних.

Одним з варіантів може бути стандартна записник. Як у старі добрі часи можна все записати на аркуші та зберігати там. Але є один мінус. Блокнот не завжди буде при собі, плюс його можна втратити або намочити і все, вся інформація пропаде.

Найкращим варіантом, на нашу думку, є зберігання паролів у софті для них. Наприклад, є програма KeePass. Вона зручна та зрозуміла. Небагато розповімо, як вона працює.
Для початку ви вводите всі свої логіни та паролі, що зберігаються в так званій базі даних. Щоб ніхто не мав до них доступу, ставте додатково пароль на вхід до програми. Це вже безпечніше. Крім цього, є ще один секрет. До кожного пароля в кінці або на початку можна додати якесь слово, таким чином якщо зловмисник і зможе отримати інформацію, то не знатиме який пароль. Допустимо у вас пароль jVHnfmdpw197472, а ви взяли і наприкінці додали слово Apple. Ніхто не знає, що це не має відношення до паролю, а просто спосіб захисту.

Також потрібно пам’ятати, що збережені в браузері паролі становлять небезпеку, його зламати легше, ніж ви думаєте. Не слід також реєструвати всі облікові записи на одну електронну пошту. Зробіть собі кілька, і тоді зловмисники не зможуть отримати доступ до всіх. Ну і не забувайте про двофакторну авторизацію, вона надійніша, ніж ви собі уявляєте.

Якщо вам такого захисту недостатньо, можна перемістити файл із софту з усіма даними на флешку. Там точно ніхто не знайде ваші паролі, але тут знову питання в тому чи зручно буде користуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.