Як продовжити життя батареї смартфона ТОП-5 секретів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сучасні смартфони мають літій-іонні або літій-полімерні акумулятори, які, при всіх своїх перевагах (хороше співвідношення ємності, ваги, вартості виробництва та кількості циклів перезарядки), схильні до деградації, під чим розуміється поступова втрата початкової ємності; в результаті акумулятори швидше розряджаються і вимагають найчастішої підзарядки. Як правило, літій-іонні акумулятори припиняють утримувати заряд після 500-1000 циклів заряд/розряд.

Реклама

5 топ-правил заощадження акумулятора

Усунути деградацію неможливо, але дотримання простих правил дозволить уповільнити процес і уникнути невиправдано ранньої заміни джерела живлення. Ось ці правила:

1. Для батареї однаково небезпечні як повне розрядження, так і повний заряд. Рівень заряду зазвичай відображається на індикаторі, намагайтеся переходити до заряду при розрядженні до 30% і припиняти заряд при рівні заряду 80%.

2. При одночасному заряді батареї, що віддає ресурс (тобто при грі або перегляді фільму в процесі заряду) смартфон перегрівається, що призводить до прискореного зносу пристрою та батареї. Уникайте такого. Відведіть для заряду час, вільний від потреби користуватися смартфоном. Не кажучи вже про техніку безпеки – на слуху у всіх нещасні випадки, що сталися з власниками гаджетів, що заряджаються, при одночасному прийомі ванни.

3. Ємність акумулятора вимірюється в міліампер-годинах, і в цих же одиницях вимірюється кількість акумулятора, що надійшов при заряді електрики. Тим самим, що більше струм заряду, то коротший час заряду. Але надмірно великий струм заряду прискорює деградацію батареї, і користуватися цим режимом слід лише у разі потреби. Звичайний заряд повинен проходити в оптимальному режимі, для чого достатньо користуватися адаптером без режиму швидкого заряду, а якщо адаптер таку можливість передбачає (підвищена напруга на виході адаптера призводить до підвищення струму заряду акумулятора, що забезпечує контролер заряду), то вимкнути цей режим у налаштуваннях смартфона .

4. Якщо у вас є старий смартфон, що рідко використовується, не забувайте заряджати його раз на місяць, оскільки батарея саморозряджається навіть у вимкненому пристрої. І тоді смартфон не тільки не включиться при повній розрядці батареї, але й контролер не дозволить зарядити батарею, що розрядилася до нуля, штатним способом, і для відновлення акумулятора доведеться звернутися в сервіс, де його підзарядять незалежно від смартфона. Але не заряджайте акумулятор до 100%, достатньо підтримувати рівень заряду 50-60%. Також якщо плануєте не користуватися смартфоном тиждень, зарядіть його (або розрядіть) до рівня 50-60%.

5. Оптимальна температура для роботи смартфона (і акумулятора) знаходиться в межах від 0 до 35 градусів. Не залишайте гаджет на сонці або гарячому приміщенні (сауні), намагайтеся не піддавати його впливу низьких температур. Чохол на смартфон повинен бути з вентиляційними отворами, щоб уникнути перегріву.

І не забувайте про здоровий глузд

Крім наведених вище 5 порад щодо збереження батареї смартфона, існує ще цілий ряд прийомів на рівні здорового глузду – не встановлювати непотрібні програми та відключати непотрібні сервіси, захистити смартфон антивірусною програмою, встановити зручні для вас яскравість та автоблокування екрану, відключити марні графічні ефекти, гаджет заряджатися на ніч, не користуватися випадковими (а тим паче саморобними) зарядними пристроями низької якості.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ