Названо фішки пристроїв Apple, від яких давно настав час відмовитися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За довгі роки існування Apple на технологічному ринку ми вже звикли вважати ці пристрої стандартом. Зверніть увагу, щороку Apple додає якісь нововведення, як їх відразу підхоплюють китайці і починають штампувати гаджети «один на один». Проте ніщо не ідеальне, а компанія Apple тим більше. Практично у всіх яблучних пристроях є такі нюанси, які дуже дратують користувачів. У цій статті хотілося б обговорити саме їх – застарілий порт Lightning з купою недоліків, камера Mac з огидною якістю зображення і ще кілька. Хто знає, можливо Apple побачить біль своїх фанатів, задумається і виправить всі недоліки.

Звісно, ​​у наявності застарілих технологій від частини винні самі користувачі. Apple вже давно втратила звання революційної компанії і не уявляє нічого нового. Причина, на мій погляд, очевидна — айфони і без нововведень розлітаються як гарячі пиріжки, а значить, кардинально міняти свої пристрої Apple не стане. Що ж, побажаємо успіху конкурентам – можливо вони запропонують нам чого цікавіше ?

Що краще: Lightning чи Type-C

Цього року Lightining святкує свій другий ювілей – легендарному порту Apple виповнилося 10 років. Так, якщо хтось не знав, цей роз’єм з’явився ще далекого 2012 року. З того часу до нього було багато претензій як з боку простих користувачів, і з боку професіоналів. Перших не влаштовувала швидкість зарядки по Lightning , других – швидкість передачі даних, яка ні в які рамки не лізе.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Швидкість передачі даних: Type-C – до 10 Гбіт/с (стандарт USB 3.1), Lightning – до 5 Гбіт/с.
  • Type-C – універсальний роз’єм, який мають більшість пристроїв.
  • Швидкість зарядки – у Lightning – 20W, у деяких Type-C – 100W і більше.

Багато хто пише, що їм Lightning подобається, і вони не розуміють галасу навколо нього. Мені здається, це або люди, які користуються iPhone 6, або дівчата, які купують iPhone для публікації фото в заборонених соціальних мережах. Зрозумійте, швидкість передачі даних є найважливішим параметром будь-якого порту.

Новий iPhone 13 навчився знімати фото в ProRAW, відеоролики в 4K 60 fps, знайшов купу інших налаштувань камери – кожна фотографія важить більше 10 МБ, а про відео я взагалі мовчу. І ось питання, скажіть, ви як ці фотографії на комп’ютер зібралися скидати? Чи не скидаєте фотки на комп’ютер і викладаєте їх тільки в Інстаграм? Тоді навіщо переплачуєте, а чи не купуєте iPhone 11?

Ні, зрозуміло, що Apple заробляє за рахунок Lighting чималі гроші. Адже власний роз’єм, а значить ціну можна загинати скільки завгодно, все одно купуватимуть. Плюс, аксесуари все теж доведеться перекладати — ніякої комерції, вважайте.

Якість камери на MacBook

Камера на комп’ютерах Apple – це головний біль останніх років. Раніше це, можливо, було не так важливо, але з приходом пандемії та віддаленої роботи камера стала чи не головним параметром у MacBook Air. Ні, про моделі Pro я не говорю, вони спочатку купуються іншими людьми, але в Еірах однозначно треба прокачувати цю фішку, тут без варіантів.

З приємного треба відзначити тенденцію на покращення: у нових MacBook Pro, що вийшли наприкінці 2021 року , нарешті відмовилися від веб-камери 720p на користь версії 1080p, але цього недостатньо. Давайте по часнику, 1080р – камера з 2010 року. Чому б не встановити 4K, наприклад? Чому в iPhone та iPad така якість є вже давно, а в Mac ще ні?

Якщо ви не погоджуєтесь з цією проблемою, то, швидше за все, просто не користуєтеся камерою на MacBook. Знаєте, коли проходять чергові збори в MS Teams або Zoom, я відчуваю себе дуже ніяково. Чому я сиджу з комп’ютера, який коштує більше 100к, а якість серед 50 учасників конференції у мене найгірша? Apple так не піде.

iPhone без SIM-карты

Третя фішка, про яку хотілося б поговорити, — сім-картка в Айфоні. Тут порівнювати Apple з конкурентами немає сенсу, оскільки всі сучасні телефони поставляються зі слотами під фізичну картку. Але, можливо, Apple час знову стати революційною компанією і змусити всіх виробників повністю перейти на eSIM? У такому разі оператори просто не залишать вибору.

Хоч як крути, з часом ринок адаптується, і всі звикнуть до телефонів без картки. Резонне питання: а навіщо нам Айфон без СІМ-картки? Ось навіщо:

  • Простору всередині iPhone стане більше – можна прокачати продуктивність або встановити більше акумулятора.
  • Водонепроникність стане кращою, оскільки телефон позбавиться потенційної можливості попадання вологи всередину.
  • Більше не треба класти скріпочку в коробку від Айфона — турбота про екологію.

У потенціалі можна зробити айфон без роз’ємів – для зарядки є MagSafe і бездротові таблетки, дротові навушники вже давно ніхто не використовує, SIM-карта зміниться на eSIM. У принципі технології дозволяють зробити це найближчим часом — на осінній презентації iPhone 14.

Що ви думаєте з цього приводу? Подобається вам Lightning або теж мрієте позбавитися його швидше? 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.