Як продовжити життя батареї смартфона? Топ-5 секретів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогодні більшість батарей смартфонів змінили свій хімічний склад. Тепер вони містять:

  1. Li-ion
  2. Li-polymer

На жаль, частота використання не впливає на довголіття таких акумуляторів. Наведені нижче поради можуть допомогти уповільнити знос батареї і забути про покупку нового смартфона в найближчому майбутньому.

1. Неповний цикл заряду

Цикл заряду – це показники акумулятора від 0 до 100%. Кожна батарея має певну кількість. За статистикою, у середньому таких циклів може бути не більше 500. На щастя, це число може значно збільшити завдяки неповному циклу. Глибина зарядів дорівнює відсоткам розрядки. Таким чином, якщо на дисплеї показаний заряд 30 відсотків, значить глибина заряду – 70 відсотків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продовження життя батареї залежить від цієї глибини, точніше – від її зменшення. Найнадійнішим показником вважається розряд до 20 відсотків та заряд до 80 відсотків.

2. Заряджання на всю ніч

Категорично не рекомендується залишати смартфони та інші гаджети без нагляду на зарядці. Справа не тільки в самозбереженні, а й у збереженні батареї від навантаження.

Створено безліч різних програм, які допомагають ставити бар’єр заряду, тим самим зупиняючи його на показнику 80 відсотків або менше. Але і вони негативно впливають на батарею. Шкода полягає в тому, що при установці ліміту в 80 відсотків, смартфон, як і раніше, залишатиметься включеним у розетку, і коли він розрядиться до 79 відсотків, його заряд миттєво підвищиться. Так повторюватиметься рівно до того моменту, поки власник смартфона не від’єднає його від електроживлення.

3. Про перегрівання та охолодження

Якщо необхідно залишити гаджет на зарядці до самого ранку, то класти його під подушку суворо забороняється. Від перегріву батареї її працездатність значно зменшиться. У гіршому випадку, надмірне нагрівання може спровокувати спалах та нещасний випадок. Це стосується також використання гаджетів у спеку і при впливі на них прямих променів Сонця і при нагріванні від інших предметів при зарядці.
Холод теж знижує запас споживаної енергії, що вичерпує всі можливі ресурси акумуляторів.

4. Зарядний пристрій

Найчастіше власники гаджетів використовують різні зарядні пристрої, зокрема куплені окремо, в магазинах з дешевими товарами.
Шкода батареям завдає різниця у потоці енергії, яку можуть подавати зарядні пристрої від інших смартфонів, планшетів тощо.

Крім того, якість дешевої заміни може бути нижчою від оригіналу, а значить і рівень подачі заряду буде істотно нижчим. Акумулятору буде просто не вистачати струму, що подається.

5. Правила зберігання

Батареї із вмістом літію зношуються, і втрачають свою ємність навіть коли сам гаджет лежить у вимкненому стані довгий час. Щоб не втратити працездатність будь-якої подібної батареї, необхідно дотримуватись певних правил зберігання.
Якщо смартфон все ж таки повинен якийсь час залишитися на полиці, його заряд не повинен перевищувати 40-50%. Максимально заряджена батарея швидше скоротить термін своєї служби та у вимкненому вигляді.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.