Головна Статті Зарядка вимикається та підключається сама. Що робити

Зарядка вимикається та підключається сама. Що робити

Зарядка телефону – те, через що страждають багато власників смартфонів. Навіть наявність якісного зарядника з USB Type-C не означає того, що ваш смартфон зарядиться швидко і зарядиться взагалі: поставивши телефон на зарядку з вечора, на ранок можете запросто виявити, що він заряджений лише наполовину. І справа, як ви знаєте, не у відключенні електрики – просто одночасно пристрій перестає отримувати енергію, незважаючи на підключення до розетки. Ви також можете помітити це коли підключаєте смартфон до зарядки посеред дня. Що робити у такій ситуації? Є кілька способів вирішити проблему.

Як правильно почистити роз’єм для заряджання

Перше, що потрібно зробити, – почистити роз’єм для зарядки , а не грішити на аксесуари. Процес може перериватися через сміття, що потрапив, і пилу в роз’єм телефону. Перед тим, як витягти бруд із Type-C (і будь-якого іншого), необхідно вимкнути телефон.

  • Порт необхідно очистити за допомогою зубочистки або скріпки: акуратно підчепите бруд, що накопичився, і витягніть його.
  • Намагайтеся зібрати пил по краях роз’єму, але робіть це дуже обережно, без сильних натискань.
  • Використовувати балончик зі стисненим повітрям, звичайно ж, не варто: так ви заштовхнете сміття далі і ущільните його, що ускладнить його вилучення.
  • Обережно витягуйте сміття, тримаючи телефон під нахилом.

Захиститись від попадання сміття в роз’єм для заряджання практично неможливо. Найкращий спосіб – час від часу чистити його, не чекаючи перебоїв під час заряджання. Для цього найкраще використовувати спеціальні інструменти.

Розхитався роз’єм для зарядки

На жаль, незважаючи на очевидні переваги роз’єму Type-C у порівнянні з MicroUSB, його, як і раніше, переслідують старі болячки. Наприклад, низька надійність: якщо на вашому телефоні через рік почалися проблеми із зарядкою, це свідчить про те, що справа саме в самому порту. Які причини у несправного роз’єму USB?

  • Він починає хитатися, відходить, а вставлений кабель виймається/вставляється дуже легко і без звичного клацання.
  • Якщо в процесі зарядки телефон починає моргати і барахлити, а вам доводиться підкладати щось під конектор, то саме в ньому.
  • Кабель доводиться притискати якомога щільніше, щоб розпочалася зарядка.

Переконайтеся, що роз’єм у телефоні несправний, ви можете підключити інший зарядний пристрій: якщо і він вставляється нещільно, а заряджання проходить з перебоями, значить, роз’єм у телефоні несправний.

Не заряджається телефон – причини

У самому роз’ємі можуть бути несправні фіксатори: напевно, ви звертали увагу на те, що всередині є «зубчики» зверху і знизу. Так от, вони можуть іноді провалюватися, хоча повинні бути підняті. Що робити?

  • Виправити це можна за допомогою тонкої голки: спробуйте її кінцем підчепити цей «зубчик» і привести його в нормальне положення. Пам’ятайте, що смартфон повинен бути вимкнений.
  • Контакти всередині роз’єму можуть змінити своє становище. Згодом вони зношуються, внаслідок чого нещільно стикаються з кабелем. Їх можна випрямити за допомогою голки, але робити це потрібно вкрай обережно.
  • Контролер живлення в телефоні може вийти з ладу: самостійно це з’ясувати не вдасться – потрібно звернутися до сервісного центру для діагностики.

Перестала працювати зарядка від телефону

Є й інші причини, через які телефон може перестати заряджатися або заривається на півдорозі.

  • Зверніть увагу на стан акумулятора в телефоні: якщо він швидко сідає, раптово вимикається або відсоток заряду різко знижується, то вам слід замінити акумулятор. Робиться це приблизно через 2-2,5 роки використання смартфона.
  • Перевірте версію прошивки в телефоні: встановлювати її не варто , краще дочекатися відгуків про її роботу. Намагайтеся не використовувати кастомні прошивки – можливо проблема якраз у версії ПЗ.
  • Несправність кабелю або адаптера. Використовуйте лише якісні аксесуари для заряджання та уважно вивчайте специфікації. Якщо зіткнулися з проблемою, просто підключіть інший зарядник, ймовірно, що проблема зникне.

У більшості випадків проблеми виникають виключно із провідною зарядкою. Якщо жоден із способів вам не допоміг, просто покладіть смартфон на бездротову зарядку – вона точно має працювати. Справа в тому, що два модулі ніяк не пов’язані між собою і один з них точно працюватиме. Бездротова зарядка — хоч і не найшвидший спосіб, але досить надійний і завжди допоможе, якщо буде несправний кабель або роз’єм у телефоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: