Що Apple представить на WWDC 2022

Трохи менше двох тижнів залишається до WWDC 2022: конференція розробників проходитиме з 6 по 10 червня в онлайн-форматі. Незважаючи на те, що коронавірус нібито залишився позаду, організатори не ризикують проводити івент в офлайні. З іншого боку, за ці роки ми вже звикли до віртуальних презентацій Apple, в яких є сенс — так їх може побачити більша кількість фанатів електроніки. Втім, поговоримо про те, що цього року покажуть на конференції: тут одразу й кілька операційних систем, і, можливо, дещо з гаджетів.

Що нового в iOS 16

Чутки про те, якою буде iOS 16 почали з’являтися ще в кінці березня. Ймовірно, до неї і буде прикута загальна увага під час презентації: як не крути, але iPhone є найпопулярнішим товаром Apple, а оновлення iOS – те, що робить його таким крутим. Правда, кардинальних змін чекати не варто і цього року: торішня iOS 15 хоч і мала велику кількість дрібних нововведень, але не дуже вразила користувачів. Варто очікувати того, що iOS 16 не матиме серйозних відмінностей, але нові функції в ній все ж таки з’являться . Ось зразковий список.

  • Нові інтерактивні віджети.
  • Оновлений режим фокусування.
  • Покращений додаток Здоров’я.
  • Apple Music для класичної музики, сліди якого знайшли в одній із бета-версій iOS 15.

На подив, витоки про iOS 16 надходять дуже дозовано. Можна сказати, що їх взагалі немає.

Оновлення iPadOS

Якщо Apple представить iOS (а її точно покажуть), слідом за нею і iPadOS. У Купертіно обов’язково оновлять операційну систему для планшетів, бо до неї, як і раніше, є питання у користувачів: iPad давно отримав найпотужніший чіп М1, який робить планшет порівнянним з MacBook за потужністю, але операційна система не дає можливості використовувати його на всі 100. Тим цікавіший недавній інсайд, в якому йдеться про патент Apple на клавіатуру для iPad та інтерфейс macOS. Цього, звичайно, не буде, зате ось про які нововведення варто знати.

  • Багатовіконний режим при підключенні клавіатури, щоб можна було одночасно працювати з кількома програмами.
  • Підтримка кількох профілів для різних користувачів.
  • Повноцінна робота програм у фоновому режимі.
  • Інтерактивні віджети.

Аналітики припускають, що не вдасться оновити iPad зі старими процесорами А8, А8Х та А9. Це означає, що iPad mini 4, iPad 5, iPad Air 2, iPad 9.7 та 12.9 не отримають iPadOS 16.

macOS 13 Mammoth — що нового

Оновлення операційної системи для комп’ютерів Apple буде скромніше нікуди: жодних витоків, подробиць. Хіба що оптимізація під новий процесор М2, виправлення помилок та підвищення продуктивності. Нова версія macOS називатиметься Mammooth, на честь гірськолижного курорту Маммот-Лейкс у Каліфорнії – про це свідчить зареєстрований товарний знак Apple для операційних систем. Про те, які комп’ютери будуть підтримувати систему, важко сказати: враховуючи те, що нововведень багато не буде, список пристроїв не відрізнятиметься від macOS Monterey. У будь-якому випадку, ви дізнаєтесь про всі подробиці з нашої прямої трансляції у ВКонтакті!

Нова watchOS 9

Остання версія операційної системи для смарт-годин Apple не отримала достатньої кількості нововведень – розробники обмежилися лише невеликою кількістю нових функцій. Тим не менш, Apple, як і раніше, робить ставку на програмні зміни та виправлення помилок, тому watchOS 9 повинна стати найбільшим оновленням за останні роки. Ось що буде в апдейті.

  • Нові функції контролю за здоров’ям.
  • Відновлення відстеження сну.
  • Супутниковий зв’язок для надсилання повідомлень та сигналів SOS для нових Apple Watch.
  • Нові режими тренувань та циферблати.
  • Перероблений режим енергозбереження.

За чутками, watchOS 9 отримають усі моделі смарт-годин, починаючи з Apple Watch 3. Для найстарішої версії функціональність, ймовірно, буде урізана.

Нові пристрої Apple 2022

Одними програмними оновленнями справа, швидше за все, не обмежиться. З високою часткою ймовірності ми побачимо деякі пристрої, про які давно ходять чутки.

  • Новий чіп М2 : Apple активно працює над новими процесорами і тому ж MacBook Air і iPad Pro вже час оновитися.
  • Новий MacBook Air : нещодавно ми розповідали подробиці про компактний ноутбук Apple. Інсайди вказують, що перші подробиці про оновлення з’являться саме на WWDC 2022.
  • Оновлений Mac Pro : нинішній представили аж у 2019 році, хоча попередня версія взагалі не оновлювалася цілих 6 років. Є всі підстави чекати нового прохання, бо M1 Ultra буквально створений для неї. До речі, два попередні Mac Pro анонсували на WWDC, тому і новий можуть уявити тут же.
  • AR-гарнітура Apple : один з пристроїв, на яке фанати чекають найбільше . За чутками, чекати його доведеться до 2023 року, але перші подробиці можуть бути оголошені зі сцени WWDC 2022, а деякі пасхали будуть утримуватися в iOS 16, бо гаджет працюватиме в парі з iPhone. До речі, операційна система для гарнітури вже готова .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.