Що робити, якщо телефон впав у воду: 6 обов’язкових кроків для порятунку пристрою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільний телефон – гаджет, без якого важко уявити життя у XXI столітті. Кожен із нас намагається зберегти його зовнішній вигляд за допомогою спеціальних аксесуарів, а також дбайливо доглядати за екраном, щоб на ньому не залишалося розводів. Проте бувають ситуації, коли смартфон випадково впав у рідину, а звернутися до майстерні немає можливості. theLime ділиться з вами простими рекомендаціями, що можна зробити в домашніх умовах.

Що робити, якщо телефон упав у воду?

1. Дістаємо смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вода – це агресивне для електроніки середовище, тому смартфон необхідно якнайшвидше дістати з неї, щоб він не промок наскрізь.

2. Вимикаємо телефон

Зазначимо, що смартфони на Android вимикаються довгим натисканням на клавішу живлення, iPhone (iPad) – довгим натисканням на клавішу живлення та “домашню” кнопку.

Справа в тому, що навіть слабкий електричний імпульс, який через краплі води передається не туди, куди потрібно, може вивести з ладу мікросхему, більшість з яких не підлягають ремонту.

3. Знімаємо з телефону всі аксесуари

Щоб максимально відкрити для вентиляції нутрощі телефону, швидко знімаємо всі чохли, кришки, заглушки.

4. Виймаємо батарею, SIM-картку, картку пам’яті

Цей пункт також слід зробити якнайшвидше. Необхідно просто зняти задню кришку і витягнути батарею, якщо вона є знімною, а потім картки. Ніякі електричні імпульси всередині смартфона не виникнуть без джерела живлення і, відповідно, не призведуть до поломки.

5. Залишаємо смартфон у розібраному вигляді на деякий час

Не варто рухати апарат, натискати на кнопки, вмикати та вимикати його, щоб перевірити працює він чи ні. Так можна лише зашкодити смартфону.

6. Вирушаємо до сервісного центру

Якщо у вас є можливість, потрібно постаратися звернутися до спеціалізованого сервісного центру якнайшвидше. Навіть якщо вся рідина висохне всередині, все одно залишаться розчинені у воді солі, які роз’їдають радіоелементи під час роботи телефону.

Як просушити смартфон вдома за допомогою популярного лайфхаку?

Багато хто з нас читав в інтернеті, що, якщо телефон впав у воду, можна спробувати висушити його за допомогою рису. Для цього потрібно взяти контейнер і насипати в нього крупу, потім помістити до неї деталі гаджета – так, щоб вони були повністю покриті рисом. Залишаємо їх у такому вигляді на півдня, а краще – на кілька діб.

Фахівці все ж таки радять не обмежуватися цим методом. Справа в тому, що навіть звичайна питна вода містить безліч різноманітних солей, які залишаться на внутрішніх поверхнях смартфона після її випаровування. Як вплинуть ці солі на роботу апарату – ніхто не знає.

Більше того, якщо смартфон впав не у воду, а в іншу рідину, наприклад, у каву, пиво або солодкий газований напій, цей лайфхак точно не спрацює, тому що в їхньому складі є цукор, барвники та інші речовини, які можуть також вплинути на роботу телефону.

Також в жодному разі не варто намагатися висушити смартфон феном. На системній платі є безліч затишних місць, де можуть надовго сховатися краплі води або іншої рідини, тому краще довірити цю роботу професіоналам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.