Чому iPhone погано заряджається і як ми самі його псуємо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погодьтеся, що можна зламати все, що завгодно. Чи то кнопкова дзвонилка або найсучасніший iPhone 13 Pro Max – він все одно ламається. Але часто винні у цьому ми самі. І випадкові падіння – не найстрашніше, що може статися зі смартфоном. Ми вже розповідали на нашому сайті, як користувачі ламають свої смартфони в цілому, а в цій статті розберемо найчастіші причини пошкодження роз’єму телефону та розглянемо, як захистити його, щоб і через кілька років він добре заряджався і не підвів у найвідповідальніший момент.

Чому не заряджається iPhone

Правильне чищення роз’єму телефону

Часто телефон перестає заряджатися через забруднення гнізда. З часом туди потрапляє пил, ворсинки з кишень та інше сміття, а ми втрамбовуємо це все штекером. У результаті він погано вставляється і заряджання не йде.

Найдосвідченіші користувачі знають, що його треба чистити, але не всі знають, що робити це треба акуратно. Якщо впевненості у собі немає, то краще  звернутися до професіоналів. Взявшись за таку роботу самостійно, майте на увазі, що не можна користуватися металевими предметами. Тільки гранична акуратність, ніякого натиску на бічні частини з контактами і нічого твердішого за зубочистку як інструмент. Тільки так ризик пошкодження буде зведений до мінімуму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Попала вода в гніздо зарядки

Це також є можлива причина пошкодження роз’єму. Ми вже багато разів говорили про те, що навіть телефон із заявленим захистом від води мочити не можна. Ніхто не гарантує, що під час падіння, деформації корпусу в кишені або внаслідок заводського браку не пошкодилося захисне прокладання корпусу.

У разі потрапляння в корпус води жоден виробник не займатиметься гарантійним ремонтом. Про це всі одразу заявляють на своїх сайтах, малюючи зірочку поряд із зазначенням рейтингу захисту від води. По суті, заявлений рейтинг ІР є не гарантією, а лише доказом того, що умовні тестові зразки пройшли відповідні випробування у незалежній лабораторії.

Якщо телефон упав у воду або в роз’єм потрапила вода, продуйте його феном або м’яким струменем стисненого повітря, і надалі будьте обережні. Навіть якщо вода не потрапить у корпус через роз’єм, її довге перебування там може окислити контакти, а зарядка до того, як роз’єм просохне, з великою ймовірністю просто замкне і виведе телефон з ладу.

У роз’єм зарядки потрапило щось липке

Таке буває не часто, але виключати це не можна. Якщо так вийшло, краще одразу йти до фахівців. Солодкі напої, частинки їжі, алкоголь та інші речі активно окислюють контакти і самі ви навряд чи зможете їх почистити.

Може врятувати промивання чистою водою з подальшим просушуванням, але я вам цього не казав. Вище вже написано, чому не можна мочити телефон. Ви ризикуєте ще серйознішими пошкодженнями.

Чи можна дути в роз’єми телефону

І знову ні! Дути в гніздо не можна. Ви не помітите, як частинки слини потраплять усередину і почнеться цей процес окислення. Це стосується всіх телефонів та техніки загалом. Краще користуватися балонами зі стисненим повітрям. Вони коштують недорого, але справляються із завданням набагато краще. Тільки враховуйте правила використання. В іншому випадку рідка суміш усередині, яка відповідає за створення тиску, вилетить назовні через трубочку. Зазвичай так буває, якщо нахилити балон. Спочатку просто спробуйте ним скористатися, а потім застосовуйте на техніці. Але в жодному разі не старайтеся. Потужний струмінь може зашкодити ніжним компонентам.

Неоригінальна зарядка для iPhone

Напевно, найчастіша тема, від якої ми застерігаємо. Якщо ви купуєте неоригінальні аксесуари для iPhone, робіть це обережно, щоб не стати клієнтом  сервісного центру.

Низькоякісні дроти часто не тільки спаяні аби як, але і сам конектор у них залишає бажати кращого. Він може не лише замкнути контакти у роз’ємі, але й просто зламати їх фізично.

Як правильно заряджати телефон

Найправильніший спосіб заряджання телефону – оригінальним дротом. Коли саме це робити, не так важливо, адже акумулятор має ”захист від дурня” та пошкодити його досить складно. Можна також використовувати бездротову зарядку, якщо вона підтримується.

Головне, не економити на кабелях та адаптерах живлення і не лізти в роз’єм абияк. Тож ви можете зламати дорогий телефон. Наприклад, заміна роз’єму зарядки на iPhone 11 в сервісному центрі Apple Pro коштує біля 1500 грн. І це ще низька ціна для надійного місця. В авторизованому сервісному центрі така робота коштує значно дорожче.

Не ризикуйте дорогим гаджетом, користуйтеся ним акуратно та з розумом. А він у відповідь прослужить вам вірою та правдою протягом довгих років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.