Експерти назвали причини швидкої розрядки смартфона

Далеко не у кожного користувача смартфона є можливість заряджати його протягом дня. Повербанки, на жаль, також є не всі. У зв’язку з цим власникам смартфонів доводиться стежити, щоб заряду акумулятора вистачило до вечора. Експерти назвали п’ять ключових причин швидкого розряджання акумуляторного блоку гаджета.

Висока яскравість дисплея

Найпоширенішою причиною швидкого розрядження АБК смартфона є надмірна яскравість дисплея. Всі ми любимо, щоб зображення на екрані було соковитим та яскравим. Тим часом, за це доводиться розплачуватися прискореним витрачанням заряду. Крім зниження яскравості дисплея, експерти рекомендують зменшити його роздільну здатність та частоту оновлення.

Робота аплетів у фоновому режимі

Досить часто причиною швидкого розряджання батареї є велика кількість мобільних аплетів, які працюють у фоновому режимі. Для збільшення тривалості роботи смартфона достатньо закрити непотрібні програми. Зробити це можна у налаштуваннях. Для цього необхідно вибрати підрозділ «Запуск програм» у розділі «Програми».

Бездротові з’єднання

Ще однією причиною швидкої розрядки АКБ є бездротові інтерфейси на зразок Bluetooth, GPS та Wi-Fi. Якщо ці модулі активовані, то заряд акумулятора буде витрачатися набагато швидше, оскільки вони досить ненажерливі.

Ємність АКБ

Якщо ваш мобільний пристрій не один рік, то висока ймовірність того, що причиною швидкої розрядки є низька ємність акумулятора. На жаль, зменшення ємності АКБ є природним процесом. Виправити ситуацію дозволить заміна акумулятора, якщо звичайно ваш смартфон дозволяє це зробити.

Активне використання пристрою

Якщо активність використання смартфона вища за середню, то в його швидкій розрядці немає нічого дивного. Перегляд відео та запуск високопродуктивних ігор сприяють прискореній витраті заряду акумуляторної батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.