Чому USB роз’єми всередині різного кольору. Що це означає?

На даний момент майже всі роз’єми пов’язані з USB , так як за допомогою даного типу підключення можна заряджати майже всі пристрої на нашій планеті, або ж просто підключати один пристрій до комп’ютера або ноутбука.

Якщо заглиблюватися в історію, то перші роз’єми USB стали використовуватися ще в 90-х роках, а це, погодьтеся, пристойний проміжок часу. Трохи пізніше, в 2000-х роках з’явився новий роз’єм USB 2.0, який працював приблизно в 40 разів швидше за свого попередника, але на даний момент часу випущений ще більш новий тип роз’єму, це USB 3.0, який швидше, ніж друга версія приблизно в 10 разів .

А тепер перейдемо до самих кольорів:

Найперший і найстаріший USB був пофарбований у чорний колір.

Трохи пізніше був винайдений “Білий” USB, який прийняв звання USB 2.0, і лише USB 3.0 вже використовувався у синє забарвлення.

Також існують ще червоний кабель USB, що означає, що струм, що передається понад 500 мА і жовтий кабель USB, який передбачає зарядку пристрою від комп’ютера навіть у той момент, коли сам комп’ютер знаходиться у вимкненому стані.

Однак, варто не забувати, що дуже часто забарвлення кабелю – це лише чергова задумка дизайнера, і зовсім не має ніякого сенсу і зв’язку з вищенаведеними визначеннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.