Названо сім налаштувань iPhone, які варто змінити кожному

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто думає, що на iPhone всі необхідні налаштування активовані за замовчуванням і нічого налаштовувати тут не треба. Згадайте, як ви купували свій смартфон — купили, розпакували, активували і одразу почали користуватися, вірно кажу? Заради справедливості, сама компанія Apple часто пишається тим, що їхні пристрої не вимагають додаткових налаштувань і створені для людей. Зізнаюся, спочатку я теж так думав, проте після того як поринув у тему екосистеми Apple , зрозумів, що непотрібних налаштувань на Айфоні просто навалом. У сьогоднішній статті хотів би розповісти вам, як правильно налаштувати Айфон так, щоб користуватися ним було тільки насолоду. Упевнений, що кожен із вас зможе знайти щось корисне для себе.

Як вимкнути рекламу на iPhone

Реклама – справжній бич сучасного суспільства. Куди не поглянули, скрізь якісь вивіски, плакати, білборди. У смартфоні те саме — постійні розсилки від різних маркетплейсів, ігор та інших додатків. Особисто мені все це вкрай набридає. Зрозуміло, що повністю відключити рекламу на Айфоні не вийде, бо Apple не контролює більшість рекламних повідомлень, але щось зробити все ж таки можна.

По-перше, рекомендую відключити рекламні розсилки від Apple. Так, приходять вони не так часто, але чи потрібні вони? Дуже у цьому сумніваюся.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Відкрийте “Параметри” на вашому iPhone.
  • Натисніть на своє ім’я та прізвище у верхній частині дисплея.
  • Відкрийте розділ “Ім’я, номери телефонів, e-mail”.
  • Перейдіть до пункту «Програми, музика, телешоу…».
  • Вимкніть тумблер проти цього параметра.

По-друге, рекомендую відключити персоналізовану рекламу на Айфоні. Так, на кількість реклами цей параметр не впливає, зате він відніме Apple можливість збирати ваші дані:

  • Відкрийте “Параметри” на вашому iPhone.
  • Далі перейдіть до розділу «Конфіденційність».
  • Перейдіть вниз і перейдіть до розділу «Реклама від Apple».
  • Вимкніть повзунок навпроти пункту «Контекстна реклама».

Ці дві установки не займуть у вас багато часу, зате збережуть ваші дані і хоч трохи позбавлять надокучливої ​​реклами. Я їх відключив ще під час iPhone 5s і, знаєте, жодного разу від цього не постраждав.

Як покращити Siri

Наступне налаштування Айфона, яке потрібно відключити – це Покращення Siri та Диктування . Знову ж таки, причина банальна – Apple збирає наші дані і зберігає потім у себе на серверах. Про це в Купертіно не соромлячись пишуть на своєму офіційному сайті :

Якщо у Вас включено параметр «Покращення Siri та Диктування», аудіозаписи Ваших взаємодій із Siri та Диктуванням можуть зберігатися на серверах Siri, а співробітники Apple можуть аналізувати їх з метою подальшої розробки та покращення Siri, Диктування та інших функцій, пов’язаних з обробкою природної мови, у продуктах та сервісах Apple.

Щоб вимкнути Покращення Siri та Диктування , вам знадобиться:

  • Відкрийте Параметри на iPhone.
  • Далі перейдіть до розділу Конфіденційність.
  • Перейдіть вниз до пункту Аналітика та покращення.
  • Вимкніть тумблер навпроти параметра Покращення Siri та Диктування.

Як увімкнути сітку на камері iPhone

Щоб навчитися круто знімати на iPhone необов’язково закінчувати спеціальні курси і годинами сидіти за вивченням різних матеріалів на цю тему. Практика – ось ваш найкращий товариш. Пробуйте фотографувати з різних ракурсів, викручуйте всі повзунки і включіть вже нарешті сітку на камері .

По-перше, прямі лінії всередині сітки допоможуть не завалити обрій, бо тепер можна орієнтуватися на прямі лінії та вирівнювати кадр по них. По-друге, якщо фотографуєте конкретний об’єкт, зможете встановити його по центру і знімок вийде набагато крутіше. Перевірено роками. Ну, а якщо хочете більше, милості прошу до цієї статті .

Щоб увімкнути сітку в камері iPhone, дотримуйтесь простої інструкції:

  • Відкрийте Налаштування на iPhone.
  • Далі перейдіть до розділу Камера.
  • Увімкніть перемикач навпроти пункту Сітка.

На iPhone двічі надходять повідомлення

Справжній біль будь-якого власника iPhone – повідомлення, які надходять двічі . Щиро не розумію, навіщо Apple впровадила це налаштування у свої смартфони, але нам воно точно не потрібне.

Подвійні повідомлення на Айфон жахливо дратують. Добре б вони приходили протягом робочого дня, адже вночі Айфон по два рази дзижчить. Загалом, відключити повтор повідомлень на Айфон можна ось так:

  • Перейдіть до Параметрів , Повідомлення.
  • Далі перейдіть до Повідомлення.
  • Потім знайдіть пункт Налаштувати повідомлення, Повторити повідомлення.
  • Поставте галочку напроти Ніколи.

Захист конфіденційності у пошті iPhone

Ну і останнє налаштування, яке стосується конфіденційності Айфона – це «Захист конфіденційності в Пошті». Ось що з приводу неї пише сама Apple:

Функція «Захист конфіденційності в Пошті» у програмі «Пошта» допомагає захистити Вашу конфіденційність, не дозволяючи відправникам електронної пошти дізнаватись інформацію про Ваші дії у програмі «Пошта». Коли Ви вмикаєте цю функцію, вона приховує Вашу IP-адресу, щоб відправники не могли зв’язати його з іншими Вашими діями в інтернеті або визначити Ваше місцезнаходження. Вона також не дозволяє відправникам бачити, чи відкрили Ви надісланий Вам електронний лист.

Не можу сказати, що це необхідно зробити кожному, оскільки не впевнений, що всі активно користуються додатком Пошта, але для багатьох такий параметр був би дуже доречним. Подумайте самі. Жодна людина не зможе дізнатися, чи прочитали повідомлення на пошті . Хоча б тому варто її увімкнути:

  • Відкрийте Параметри на iPhone.
  • Далі перейдіть до розділу Пошта, Захист конфіденційності.
  • Увімкніть тумблер навпроти «Захист дій у Пошті».

Чому на диктофоні в iPhone жахливий голос

За часів університетських років я активно користувався диктофоном на заняттях. Записував якісь думки після лекцій, залишав нотатки на майбутнє і таке інше. І знаєте, мене вкрай дивувало, що в сучасному світі, де смартфон вміє все, що завгодно, жоден телефон не вміє записувати звук у нормальній якості. При цьому диктофонні записи важать о-го-го!

Так, вирішити цю проблему повністю я не можу, бо журналіст, а не інженер, але щось зробити можна. Буквально кілька тижнів тому я довідався, що в Айфоні можна вибрати якість звуку мікрофона . Для цього:

  • Відкрийте Параметри на iPhone.
  • Далі перейдіть до розділу Диктофон.
  • Зайдіть до підрозділу Якість звуку, виберіть Lossless замість Стиснуто.

Щиро не розумію, чому Apple ставить параметр “Стисло” за замовчуванням. Невже вони не розуміють, що звук є не менш важливим параметром, ніж Камера? Загалом це дивно.

Плюс, у налаштуваннях мікрофона також рекомендую відключити тумблер навпроти пункту Геоконтекстні назви . Після цього Айфон перестане давати назву диктофонним записам за місцем, де їх було записано. Знову ж таки, неясно, чому в Купертіно вирішили зробити так спочатку.

Як дозволити завантаження стільникового зв’язку в iPhone

Наостанок вирішив залишити найважливіше налаштування, які повинен встановити кожен користувач. Так, я говорю про завантаження в App Store по стільниковому зв’язку.

Щоб дозволити завантаження стільникового зв’язку в Айфоні , вам необхідно:

  • Відкрити Параметри на iPhone.
  • Далі перейти до розділу App Store, знайти підрозділ Стільникові дані.
  • Увімкнути тумблер навпроти пункту Автоматичні завантаження.
  • Далі відкрити пункт Програми та встановити Запитувати завжди.

Встановивши тумблер навпроти пункту Запитувати завжди ви зможете убезпечити себе від випадкового завантаження оновлення будь-якої іграшки на 10 ГБ. При цьому Айфон більше не буде чинити опір завантаженню по стільниковій мережі. Зручно? Мені здається, що так.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.