Наскільки швидким є інтернет Starlink Ілона Маска

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старлінк Ілона Маска останнім часом є предметом розмови, коли ексцентричний мільярдер дарує обладнання нам в Україні для підтримки зв’язку у такий складний, воєнний період.

Проте в іншому світі послуга Starlink залишається дуже дорогим способом доступу до Інтернету, особливо якщо ви вибираєте преміум-пакет.

Для більшості сімей Starlink немає особливого сенсу, але якщо ви знаходитесь у віддаленому сільському районі без доступу до звичайних провайдерів широкосмугового доступу, це може бути знахідкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Питання, як швидко Starlink використовується в реальному світі? Ookla, компанія, що стоїть за Speedtest.net, використала свій величезний набір даних, щоб точно з’ясувати, як Starlink виступає проти конкурентів у всьому світі.

Швидкість Starlink у США

У США Ookla визнала Starlink найшвидшим провайдером супутникового Інтернету зі значним відривом у четвертому кварталі 2021 року. Однак він не може конкурувати із середньою швидкістю провайдерів фіксованого Інтернету в США. Ookla також зазначила, що Starlink спостерігається значне збільшення швидкості з 3 по 4 квартал 2021 року, змінившись із середньої швидкості завантаження 87,25 Мбіт/с до 104,97 Мбіт/с.

Starlink також має вражаючі показники затримок та є єдиною послугою супутникового Інтернету, що наближається до середньої затримки, яку пропонують провайдери фіксованого Інтернету.

Однак цей досвід не є послідовним у Сполучених Штатах, оскільки швидкість дуже відрізняється залежно від розташування. Найвища швидкість зафіксована в окрузі Майамі Дейд, штат Флорида, із середньою швидкістю завантаження 191,08 Мбіт/с.

Швидкість Starlink у Великій Британії

У Великобританії, Starlink майже вдвічі швидше за середню швидкість широкосмугового завантаження. Середня затримка теж низька, і Ookla вважає її досить гарною, щоб надійно грати в розраховані на багато користувачів онлайн-ігри.

Щодо України, то зараз складно сказати, оскільки Starlink використовують переважно військові та компанії, а для простих користувачів дана технологія ще недоступна. Швидше за все, показники швидкості та затримки не будуть сильно поступатися тим, які зараз у США та Великій Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.