Відомо, як заблокувати банківську картку ПриватБанку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На банківських картах люди тримають гроші, інколи ж дуже великі суми. Вони ними розраховуються, оплачують послуги тощо. Останнім часом все більш поширені різні шахрайські схеми та крадіжки банківських карток. З цієї причини ми вирішили пояснити кожному, як діяти та блокувати карту у разі непередбачуваних ситуацій.

Коли може знадобитися блокування картки? При крадіжці, списанні коштів, у разі втрати карти з власної необережності, коли картку забрав банкомат.

Існують різні ситуації, коли людина втрачає картку. Блокування відбувається для безпеки, це не означає, що вашу картку після блокування буде закрито, ви просто не зможете списати з неї кошти або розрахуватися. Це хороший спосіб зберегти свої гроші, якщо карта потрапила в руки грабіжників або ви її втратили. Як правильно заблокувати карту?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви не хочете робити це власноруч, тому що боїтеся нашкодити, то можна зателефонувати до оператора ПриватБанку (номер 3700) або прийти до найближчого відділення та звернутися до працівника. У такому разі у вас візьмуть усю потрібну інформацію та заблокують картку самостійно. Після цього ви будете впевнені, що ваші гроші ніхто не зможе скористатися.

Ще один зручний варіант – заблокувати картку за допомогою смс-повідомлення. Для цього введіть номер 10060 та введіть текст BLOCK+****. Зірочки означають останні чотири цифри номера картки. Тобто, у кожного вони різні.

Важливе зауваження! Для здійснення дзвінків та надсилання смс повинен використовувати той номер, який зазначений у договорі з ПриватБанком.

Блокування через інтернет-банкінг або програму Privat24

Наступні способи вимагають дій безпосередньо власника картки – блокування через інтернет-банкінг або програму Privat24.

Для блокування через інтернет-банкінг потрібно зайти через логін та пароль, вибрати розділ “Мої рахунки”, потім вибрати потрібну картку, натиснути на кнопку “Управління” та “Заблокувати”.

Через програму Приват24 процедура схожа. Потрібно авторизуватися, вибрати кнопку “Карти”, натиснути “Заблокувати”, тоді вибрати потрібну карту, після цієї дії потрібно підтвердити паролем і все.

Блокування картки через банкомат ПриватБанку

Останній спосіб заблокувати картку – через банкомат ПриватБанку. Для цього в меню потрібно знайти пункт “Операції з картами”, потім натиснути “Заблокувати”, потім написати номер картки та ввести її пін-код.

Буває, що банк самостійно блокує картку. Це відбувається з різних причин: підозріла активність на карті, скарги третіх осіб. Таке буває не часто, але потрібно бути готовим до таких ситуацій.

Слід зазначити, що блокування картки це дія, яку можна скасувати. Тобто ви не закриваєте рахунок на завжди, а просто обмежуєте дії щодо нього.

Окремо поговоримо про порядок дій у разі втрати банківської картки за кордоном. Тут все залежить ще й з інших обставин. Якщо ви помітили, що карта, якою ви користуєтеся, зникла, потрібно негайно заблокувати її одним з вищенаписаних способів. Гроші по можливості потрібно перекинути на іншу свою карту, або ж на карту людини, яка перебуває з вами.

Якщо немає можливості перекинути кошти, але ви маєте документи, то за допомогою них родичі зможуть надати вам додаткові гроші.

Якщо ж разом із карткою ви втратили документи, потрібно звернутися до поліції країни, а також до посольства. Там допоможуть у вирішенні проблем із документами та грошима.

Що робити, якщо картку потрібно розблокувати?

Тут дії практично такі самі, як і при блокуванні. Розблокувати можна в програмі Приват24 та онлайн-банкінгу. Інструкція ідентична (Мої рахунки – Керування – Розблокувати).

Також можна зателефонувати 3700 і вам допоможе оператор. Або надіслати смс на номер 10060 з текстом UNBLOCK+**** (зірочки це останні чотири цифри картки).

Ну і останній варіант – прийти до відділення банку. Для цього знадобиться паспорт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.