Головна Статті Що таке глобальна версія Xiaomi і чи варто її купувати

Що таке глобальна версія Xiaomi і чи варто її купувати

Xiaomi випускає чудові смартфони – у 2022 році в цьому немає сумнівів. Якщо раніше питання до пристроїв виникали, то тепер їх не повинно бути. При цьому компанія, як і раніше, випускає смартфони не тільки в різних цінових категоріях, але і для різних країн: так, часто можна зустріти смартфони, фітнес-браслети та інші пристрої, в специфікації яких зазначено «Global Version». Чи це означає, що такий пристрій не варто купувати? Чим відрізняється глобальна версія Xiaomi від китайської? Давайте розберемося, як це розуміти і варто звертати увагу на версію прошивки при покупці смартфона.

Що означає глобальна прошивка Xiaomi

Оболонка MIUI має кілька видів прошивки. Її тип залежить від того, де планує продаватись смартфон.

  • Глобальна ( MIUI Global ROM ) – застосовується на смартфонах за межами Китаю.
  • Європейська – прошивка для смартфонів та пристроїв країн Євросоюзу.
  • Китайська ( MIUI China ROM ) – тільки для смартфонів, що продаються в Китаї.

Також є індійська прошивка та в’єтнамська, яку вважають саморобною. Причина такої великої кількості прошивок у Google-сервісах, адже ви знаєте, що в Китаї ці програми заблоковані, тому користувачам пропонуються їх місцеві аналоги. Також для китайської MIUI відрізняється підтримкою частот стільникових мереж: у Піднебесній свої стандарти мобільного зв’язку, що відрізняються від загальносвітових.

Чим відрізняється китайська версія від глобальної

На програмах та мовних пакетах відмінності не закінчуються. Якщо часто відвідуєте AliExpress , то знаєте, що входить до комплекту китайського смартфона – це блок заряджання. У версії для китайського ринку він ще має своєрідну зарядну вилку, яка не призначена для інших країн. Іноді зустрічаються смартфони з іншим обсягом пам’яті, а також підтримкою кількох сім-карт: не дарма iPhone з підтримкою двох фізичних сімок був орієнтований тільки для Гонгконгу. Те саме і з китайськими смартфонами: у Піднебесній вони виходять у варіанті з двома сім-картами, а у глобальній версії — з однією.

Інша справа – глобальна версія смартфона Xiaomi . Вона продається за межами Китаю, в ній є сервіси Google, підтримка всіх мов з коректним перекладом пунктів меню без ієрогліфів та інших особливостей. Також до комплекту входить адаптер живлення, який підійде в країні, де продається, а частоти LTE також підтримуються.

Іноді (вкрай рідко) у продажу з’являються смартфони, що закуповуються по «сірих» каналах: вони можуть бути дешевшими. Але це загрожує неробочими функціями через те, що імпортери закуповують їх з китайської MIUI і встановлюють туди потрібну прошивку та сервіси Google. Через це смартфон може працювати неправильно, а покупці незаслужено лають смартфони Xiaomi за це.

Не варто робити це й самому з метою економії: краще придбати смартфон для потрібного регіону, тим більше, що Xiaomi помітно розширила географію продажів. Нещодавно Xiaomi заявила, що телефони для Китаю не працюють з глобальною прошивкою і навпаки. До того ж, різниця в ціні не така велика — за неї ви отримуєте право гарантійного ремонту в сервісних центрах, якої немає в інших версій.

Як дізнатися версію смартфона Xiaomi

Відрізнити версії пристроїв дуже просто: це допоможе вам зрозуміти, який смартфон купуєте, які переваги та недоліки на вас чекають. Дізнатись версію дуже просто.

  • Якщо смартфон розпакований, зайдіть у Налаштування.
  • Виберіть пункт «Про телефон».
  • Подивіться на версію MIUI: китайська версія матиме літери CN, глобальна Mi.

Також зверніть увагу на упаковку смартфона: вона має написи різними мовами. Якщо є ієрогліфи, для глобального ринку — англійською. Всередині також будуть ховатись інструкції тією мовою, де продається смартфон, а також наклейка «Global Version». Також зверніть увагу на ідентифікатор MEID: якщо в налаштуваннях біля IMEI він вказаний, то перед вами Xiaomi для китайського ринку .

Можна сказати, що відмінності китайської версії Xiaomi від глобальної досить великі. Не потрібно скупитися і краще купувати саме ту, що стане вам у нагоді. До речі, саме зараз — найкращий час, щоб купити китайський смартфон. Про це читайте у нашій статті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: