Статті

Чому потрібно обов’язково встановлювати усі оновлення iOS на iPhone

Share

Apple давно привчила нас до того, щоб ми встановлювали оновлення на всі свої пристрої. Тому компанія старанно розробляла нові версії та забезпечувала їх новими функціями та захисними механізмами, щоб утримувати на собі нашу увагу та заодно підтримувати високий рівень захисту наших даних. Загалом звучить логічно. Але останнім часом все більше і більше користувачів стали відмовлятися від оновлень, побоюючись, що їх iPhone заблокують. Розберемося, чому потрібно оновлюватися навіть зараз.

Не знаю, як ви, але особисто я не женуся за новими функціями iOS . Зрештою, ще жодне нововведення, здається, за останні кілька років не змінило мого відношення до мого iPhone. Адже купував я його не для цього. Куди важливіше безпека та розуміння, що ніхто і ніколи не отримає доступу до вмісту смартфона ззовні. А це може статися, якщо не встановлювати оновлення.

Чи можна зламати iPhone

Основна причина злому iPhone – це відмова користувачів від встановлення оновлень. Справа в тому, що в кожній новій версії iOS розробники Apple виправляють величезну кількість вразливостей та багів, що дозволяють підірвати безпеку смартфона. Це не просто слова, а підтверджена реальними зламами з боку відомих експертів практика.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Необхідність оновлювати iPhone відразу після виходу апдейтів побічно підтвердили експерти ізраїльської компанії. Cellebrite , що спеціалізується на створенні інструментів для злому смартфонів для спецслужб. Це їхнє обладнання правоохоронні органи у всьому світі закуповують, щоб обходити паролі на iPhone підозрюваних у скоєнні злочинів, якщо вони відмовляються надати доступ до них.

Саме ці люди – а не вірити їм підстав, загалом кажучи, майже ні – заявили, що зламати можна майже будь-який iPhone за умови, що він працює на базі старої версії ОС. Звичайно, апаратний захист також має значення. Але впливати на неї самостійно ви все одно не можете. Але оновитися – можете без жодних проблем. Ось вам перелік пристроїв, які можна зламати обладнанням Cellebrite:

  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone X
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11

Зламування перших 8 моделей зі списку здійснюється за лічені секунди, якщо вони працюють на базі будь-якої версії iOS до версії iOS 13.7 . Якщо версія ОС новіша, злом все одно залишається можливим, але стає складнішим. Це з апаратними обмеженнями цих устройств. Однак, якщо у вас iPhone XS, XR або 11, ситуація змінюється, тому що зламати їх на iOS 15 виявляється неможливо.

Чи варто зараз оновлювати Айфон

Apple так старанно пропрацювала апаратний і програмний захист цих пристроїв, що підірвати її стає просто неможливо. Більше того, компанія застосувала отриманий досвід при виробництві iPhone 12 і iPhone 13 і зробила їх невразливими незалежно від версії ОС, на базі якої вони працюють. Але не треба заспокоюватись. Якщо ваш смартфон не можна зламати сьогодні, це не означає, що цього не можна буде зробити завтра.

З кожним днем ​​на чорному ринку з’являються інструменти злому, які працюють віддалено. Досить зробити так, щоб користувач завантажив собі на iPhone лише один програмний компонент, і він все зробить самостійно. Він зможе обійти всі засоби захисту, збере всі ваші логіни та паролі, скопіює смс, збереже історію дзвінків та переміщень, передавши їх своїм творцям.

В результаті інформацію про вас можна буде продати будь-кому. У тому числі вам самим. Адже навряд чи ви захочете, щоб логін та пароль від вашого банку потрапив у відкритий доступ. Тому ви швидше за все погодитеся на умови шахраїв та заплатите за свої дані викуп. І це ще якщо пощастить. Адже може статися й так, що гроші з банківського рахунку просто знімуть, а логін та пароль зіллють у мережу.

Боятися оновлювати iPhone не треба за жодних обставин. Так, іноді в апдейтах трапляються баги, які Apple не помічає на етапі тестування. Але, по-перше, ці баги на зразок втрати автономності зачіпають абсолютну меншість користувачів. А по-друге, у Купертіно їх досить швидко виправляють, надсилаючи допоміжне оновлення, яке вирішує всі проблеми на два.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024