Чи може смартфон самозайнятися у спеку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Настає літо, а це означає, що дуже скоро температура повітря помітно підвищиться. Чи можуть у таких умовах спалахнути смартфони користувачів?

За словами експерта, у спеку і справді є певна небезпека самозаймання мобільних пристроїв. Виною тому – технологія, за якою виробляються сучасні акумулятори.

Якщо мобільний пристрій живиться від літій-іонного або літій-полімерного акумулятора, це найпоширеніші типи батарей, ви можете зіткнутися з явищем теплового викиду, що може призвести до самозаймання батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб уникнути подібних неприємних ситуацій, експерт дав кілька порад. Насамперед, слід вимкнути Bluetooth, GPS та бажано Wi-Fi, якщо якийсь із цих модулів не використовується. Водночас фахівець порадив використати оригінальні зарядні пристрої, які є найбільш сумісними з моделлю смартфона.

Якщо ж говорити про метод охолодження гаджета після перегріву, то найкращим способом буде зняття захисного чохла, відключення мобільного інтернету та закриття програм. Після чого варто сховати девайс у прохолодне місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.