Крута функція камер смартфонів, про яку ми забули

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз вже всім стало зрозуміло, що майбутнє камери в смартфонах стоїть не за впровадженням супер крутих лінз та купи різних сенсорів, а за алгоритмами постобробки. По-перше, так дешевше, бо не треба витрачати багато грошей на оптику, а по-друге, продуктивності бюджетних телефонів цілком вистачить, щоб за підсумком видати придатну картинку. Google цю фішку вже давно просікла і створила окрему програму Google Camera . Кадри зняті через цю програму за якістю на порядок випереджають знімки, зроблені за допомогою стандартного софту від виробника. Однак, навіть Google Камера має свої недоліки. Сьогодні хотілося б поговорити про одну фішку камери, яка просто зобов’язана перекочувати у всі сучасні пристрої.

Чим більше поринаєш у тему смартфонів, тим більше розумієш, що Google, Samsung та Xiaomi — не такі вже інноваційні компанії, порівняно зі своїми конкурентами. Перша, і найголовніша корпорація, яка на мою скромну заслуговує на увагу — LG. Ці хлопці пропонували безліч корисних фіч, чомусь не стали популярними у звичайних користувачів. Будьте певні, Google Pixel 6a в порівнянні з LG Wing взагалі квіточки.

Ручний режим камери телефону

У далекому 2017 році на виставці IFA 2017 LG представила дуже цікаву функцію камери, яка називається Graphy. Суть була така: у ваш смартфон б

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Ось так виглядало меню із шаблонами кадрів. Їх можна було окремо подивитися у налаштуваннях смартфона.

уло завантажено окремий фотоальбом, заповнений знімками професійних фотографів. Кожне фото всередині альбому вже було відредаговано за допомогою різних фільтрів та налаштувань.

Користувачеві пропонувалося самому вибрати набір параметрів, підібраних профі та застосувати їх до своїх знімків. Тобто замість того, щоб вручну підбирати ISO, експозицію та інші незрозумілі параметри камери, кожен міг просто натиснути одну кнопку та смартфон виставив би всі налаштування за вас. Зручно? Жах як зручно!

Налаштування камери на смартфоні

Тільки уявіть, ви хочете відобразити вогні нічного міста. Знімати вночі в принципі непросто, а коли ще світла недостатньо – практично нестерпно. Заходьте в альбом Graphy, вибираєте потрібний вам кадр, натискаєте кнопку Застосувати та просто тапаєте на кнопку Зняти.

Ні, звичайно, зараз камери багатьох смартфонів вже мають нічний режим і можна сказати, що фішка LG давно реалізована, але, по-перше, крім нічної зйомки є ще купа різних сценаріїв фотографії, а по-друге, навіть усередині нічного режиму є купа додаткових. налаштувань.

Ну, самі подумайте, іноді ви знімаєте будівлю з гарним підсвічуванням, а іноді вмикаєте спалах і фотографуєте когось у непроглядній темряві. Плюс, ми з вами не обмежуємося нічними фото. Є ще природа з купою нюансів (трава, дерева, небо) тощо. Погодьтеся, набагато зручніше подивитися на готовий знімок і застосувати потрібні фільтри, ніж вибирати між Пейзаж/Зелень/Квіти на своєму Samsung Galaxy S22?

Хтось взагалі знав про спеціальний режим для фотографування тварин?

Єдине, у чому LG, як мені здається, прорахувалися – додавання до Graphy власних кадрів. За допомогою Graphy можна було б один раз налаштувати всі параметри експозиції, балансу білого та фотографуватись у центрі міста, використовуючи один шаблон для всього.

Можна було піти ще далі і додати можливість ділитися шаблонами настройок з іншими користувачами у соціальних мережах або через Bluetooth. Це ж взагалі була гармата! Чи складно це реалізувати зараз? З урахуванням того, скільки грошей компанії витрачають на об’єктиви своїх флагманів, гадаю, що зовсім не складно.

Як правильно фотографувати на телефон

Хороше питання – а що дає ручний режим у сучасних смартфонах? Так, на офіційному сайті Samsung заявляє , що Galaxy S21 і смартфони мають більше 20 різних режимів, але ж ніхто ними не користується. Я жодного разу в житті не бачив жодної людини, яка фотографує напої та натискає на однойменний режим у Налаштуваннях камери. За фактом, 15 із 20 режимів виявляються просто марними!

Xiaomi також пропонує кілька зручних параметрів у вигляді режиму експозиції, контрастності, насиченості та інших, але, знову ж таки, хіба хтось у цьому щось розуміє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.