Як правильно чистити навушники, щоб не загробити їх

У всіх сьогодні є навушники. Причому здебільшого це, як правило, саме бездротові моделі. Вони можуть відрізнятися брендами, які їх випускають, характеристиками, цінами і навіть форм-фактором, але це не захищає їхню відмінність від однієї глобальної проблеми. Всі вони брудняться. Причому місць, де можуть забруднитись саме бездротові, набагато більше, ніж у випадку з провідними. Тому й доглядати їх потрібно зовсім по-особливому. У цій статті пропоную розібратися, як і чим потрібно чистити навушники , а чого слід уникнути, щоб не зіпсувати свої аксесуари.

Оскільки бездротові навушники сьогодні – це майже завжди TWS, вони мають цілих 5 областей, які мають властивість засмічуватися і вимагають регулярного чищення. Для початку ними і пробіжимося, а також з’ясуємо, до яких наслідків веде забруднення тих чи інших областей.

Чищення навушників – що потрібно чистити

  • Динаміки – погіршення якості звучання;
  • Контакти для заряджання – перебої в зарядці або її повна відмова;
  • Механізм кришки зарядного футляра – функція відкриття та закриття, а також швидке сполучення зі смартфоном;
  • Посадочні гнізда для навушників у футлярі – перебої із зарядкою;
  • Зарядне гніздо футляра – перебої із зарядкою.

Але ж навушники та їх комплектний футляр для заряджання – це електронні пристрої. Відповідно, мити їх не можна. А як у такому разі позбавитись від забруднень? Насправді, варіанти є.

Насамперед слід зняти силіконові амбушюри з навушників так, щоб не пошкодити їх, і замочити промити з милом під теплою проточною водою. Це необхідно, щоб видалити залишки сірки та потожирових відкладень, що залишаються на амбушюрах. Незважаючи на те, що на них залишається найменше бруду, вона там все одно є. Тому переконайтеся, що ви вичистили все, що має бути очищено.

А як бути з рештою елементів, яких залишається ще чимало. Але пальцем туди не проникнеш, та й навряд чи з його допомогою вдалося б якісно вичистити, скажімо, динамік чи зарядне гніздо. Тому необхідно звернутися до спеціального приладу. В принципі, його можна замінити на голку або шпильку та невелику щіточку. Але більшість просто не має цих речей у швидкому доступі. Тому краще замовити собі такий набір для чищення і чистити навушники вже з його допомогою.

Чим краще чистити навушники

Це надзвичайно простецька штука, яка поєднує в собі відразу 3 засоби для очищення: загострений наконечник, який дозволяє вивільнити динаміки від скупчень вушної сірки, щітка, яка дозволяє вичистити пил з контактів для зарядки та механізму закриття кришки футляра, а також м’яка насадка для очищення посадкових кейсі, куди вставляються навушники.

Дуже зручно, що частина для очищення сірки має форму голки – скошене та порожнє всередині вістря. Це дозволяє саме збирати сірку, а не розмазувати її динамікою, утоплюючи всередині нього. Вона збирається рівно в поглибленні, призначене спеціально для цієї мети, а потім також легко вичищається саме. Головне не перестаратися під час чищення і не пошкодити вістрям ґрати динаміка. Для цього зженіть сірку від середини, а потім збирайте її по краю.

Щітка, розташована збоку, має короткий, але досить твердий ворс. Це дозволить якісно очистити зарядні магніти на самих навушниках, а також вичистити дрібні частинки сміття, що скупчилися біля механізму відкриття кришки. А за потреби з її допомогою можна навіть проникнути в зарядне гніздо. Втім, якщо це не допомагає, можете купити ось таку приблуду для чищення роз’ємів стисненим повітрям. Говорять, дуже допомагає.

Що стосується м’якого наконечника, то він виконаний з ворсистого матеріалу, який досить м’який, щоб не пошкодити датчики всередині футляра, але при цьому максимально ефективний у зборі пилу та сміття, які туди проникають. Це особливо актуально для навушників із дужкою, які утоплюються глибоко всередину футляра. Так що не нехтуйте гігієною навушників. Так вони прослужать вам довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.