Як прискорити роботу смартфона без додаткових програм?

Багато користувачів стикаються з проблемою, коли телефон за кілька місяців починає глючити. У цьому випадку, звичайно, не всім хочеться бігти і змінювати смартфон. Тому варто розглянути інші варіанти, як продовжити життя свого телефону та прискорити його роботу.

1) Звільніть місце на телефоні

Часто проблема може критися якраз у нестачі пам’яті. Зайдіть в налаштування і подивіться, скільки ГБ або МБ займає ту чи іншу програму, після цього вирішіть, чи вони вам необхідні. Якщо ви знайшли кілька непотрібних ігор, їх варто видалити і не захаращувати пам’ять смартфона.

2) Відновіть операційну систему

Повільна робота телефону може бути пов’язана зі старою версією операційної системи, оскільки це допомагає покращити показники. Вам знову ж таки доведеться зайти в налаштування і оновити її. Перед цим рекомендується зберегти всі дані, бо завжди є ризик, що відбудеться збій.

3) Анімація

Ця функція може виглядати дуже симпатично, але телефон може працювати некоректно. Те саме стосується і «живих шпалер», які також являють собою анімацію. Якщо вона сильно запала вам у душу, то просто обмежте цю функцію, але не відключайте зовсім.

4) Очистіть браузер

Історія браузера загалом займає велику кількість пам’яті на телефоні, хоча далеко не всі про це знають. Ця інформація в браузері не надто потрібна людині, але вона займає місце, а отже, уповільнює роботу смартфона.

5) Вимкніть автоматичне оновлення програм

Знову ж таки, як і в першому пункті, ми можемо нечасто користуватися якимись програмами, але подібна функція дуже навантажує операційну пам’ять. Автооновлення залиште лише на програмах, якими користуєтеся на постійній основі.

6) Видаліть повідомлення з месенджерів

Якщо ви користуєтеся What’s app і загляньте в налаштування, подивитися скільки він займає гігабайт, то обомліє. Багато пам’яті забирають саме наші повідомлення. Раджу раз на місяць робити чищення, тоді швидкість роботи телефону не зменшуватиметься.

7) Вимкніть геолокацію та GPS

Деякі програми можуть безперервно працювати у фоновому режимі, транслюючи нашу геолокацію. Тим самим вона гальмує роботу телефону. Обмежте доступ до місця розташування в непотрібних програмах, або ставте «при використанні», або «одноразово».

Пам’ятайте, що роботу смартфона можна покращити, якщо правильно з ним поводитися! Обов’язково перевіряйте пам’ять телефону, бо часто проблема криється саме в ній, і не захламлюйте його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.