Головна Статті Хто найбільше виграє від провальних рішень OnePlus

Хто найбільше виграє від провальних рішень OnePlus

Моїм першим телефоном OnePlus був OnePlus 3T, про який ми знімали відео на нашому YouTube-каналі. Тоді він здавався ідеальним телефоном, який багато в чому перевершував iPhone, який тоді ще був автентичним. Отримання прав root та тонке налаштування були цікавою пригодою, а самі телефони пропонували топове обладнання та мінімальний цінник. На тлі всього цього інші телефони виглядали чимось дивним. Особливо ”шедеври” Samsung, які працювали на безглуздому та нікому не потрібному Tizen. Це був просто біль і вгамувати її було важко.

OnePlus чи Samsung

Згодом через мої руки пройшло ще кілька телефонів цього китайського бренду. Про них ми теж розповідали на нашому сайті та знімали відео. Але минулого року щось трапилося. OnePlus пішла не в той бік, а Samsung навпаки випустила відмінне покоління своїх флагманів і дуже своєчасно відмовилася від лінійки Note.

Нове покоління OnePlus

Давайте повернемося до запуску OnePlus 9. Компанія йшла висхідною траєкторією, нарешті довівши OxygenOS до рівня, де у неї було достатньо функцій, щоб люди були задоволені. Потім OnePlus оголосила про своє партнерство з Hasselblad, давши надію, що проблеми з камерою, з якими нам довелося зіткнутися, нарешті будуть усунуті.

Багато хто готовий був повірити, що OnePlus збирається почати боротьбу з Samsung , як з лідером світу Android-смартфонів, якого так і не змогли скинути ні Huawei, ні Xiaomi. Але камера OnePlus 9 Pro, як і раніше, була його слабкістю. Вона була кращою, ніж багато хто очікував, але ідеальною назвати її було складно. А враховуючи, що партнерство з Hasselblad досі перебуває в зародковому стані, компанії безперечно було куди зростати.

Недоліки OnePlus

Повідомлення додатків, які не працюють належним чином , можуть здатися дрібницею, але це лише частина проблем, з якими стикалися користувачі OnePlus 9. У нього були проблеми з перегріванням та інші, які нашаровувалися один на одного. А ще це коштувало дуже дорого і миритися з цим, як кількома роками раніше, було вже не можна.

Вихід OxygenOS 12 на Android 12 на думку більшості користувачів був провалом . OnePlus оголосила, що по суті буде поглинена OPPO, ставши чиїмось брендом другого ешелону. Так не говорилося, але це було зрозуміло.

OnePlus 9 і 9 Pro продемонстрували стільки багатообіцяючих результатів, що користувачі щиро вірили, що наступний флагман компанії буде ще кращим і зможе конкурувати з найкращими з найкращих смартфонів. Було куди зростати, ми сподівалися, що ці можливості зростання будуть використані.

Але потім відбулася CES 2022, на якій представили новий телефон і за підсумками презентації все було чудово, але насправді вийшло не так добре. А ще телефон запускався поступово на різних ринках. Багато в чому проблема нерівномірного запуску може бути пов’язана з різними версіями програмного забезпечення, знайденими в китайському варіанті (ColorOS) порівняно з рештою світу (OxygenOS).

OnePlus не продається в Україні офіційно

Якщо вам потрібен OnePlus 10 Pro будь-де, крім Китаю, ви не зможете отримати «найкращу» версію. Натомість ви будете обмежені 8 ГБ ОЗП та 128 ГБ або 256 ГБ постійної пам’яті. Модель з 12 ГБ ОЗП доступна лише для Китаю . Це не дуже приємно. Особливо для користувачів із тих країн, де смартфон продається офіційно, але не пропонується у максимальній версії.

Така версія може з’явитися в різних регіонах і за різними даними повинна це зробити, але коли це станеться незрозуміло, і користувачам залишається або чекати, або купувати те, що є, або вибирати собі іншого виробника.

Поки що все виглядає досить сумно для фанатів марки. Вони просто не можуть зрозуміти, що сталося з телефонами, які вони так полюбили останнім часом. Карл Пей пішов із компанії, намагаючись випустити на ринок черговий бренд для протистояння Apple.

OxygenOS і ColorOS

OxygenOS і ColorOS в якийсь момент стануть однією операційною системою, і OnePlus просто виявиться підлеглою компанією, якою будуть діставатися деякі розробки Oppo, але слава самостійного бренду на неї вже не чекає. Принаймні поки що.

Все це на руку Samsung, яка випустила Galaxy S22 – чудовий телефон, який легко стане одним із найкращих телефонів року. Тим більше, що компанія взялася за голову і стала ґрунтовніше підходити до питання створення гаджетів. Вона перестала пхати в них все, аби було, і почала робити їх для людей. Одна OneUI чого варта. OnePlus справді могла б перевернути ринок із ніг на голову, але так і не зробила цього. Можливо, Пей зіграв важливішу роль, ніж просто піарник, але цього виявилося замало. Подивимося, що буде з Nothing.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: