Названо п’ять переваг використання VPN

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нам обіцяють багато переваг безпеки при використанні VPN. Але я розповім про ситуації, в яких найбільше необхідно його включати.

VPN створює шифри, які закривають історію перегляду постачальників мережі. Також він не дає визначити ваше фактичне місцезнаходження. Це допомагає обійти деякі територіальні обмеження або приховує вас та ваші дані. Наголошую на слово «трохи», далі поясню чому.

VPN не захистить вас від усього, але при вмілому використанні дасть багато переваг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зміст

  1. Цензура
  2. Обхід спостереження
  3. Торрент
  4. Стокові сайти
  5. Загальнодоступні точки Wi-Fi

1. Цензура

Деякі країни визнали використання VPN незаконним. Вони намагаються закрити доступ до певних IP-адрес, а VPN допомагає обійти цензурну заборону уряду. Обмеження певних ресурсів у таких країнах як Китай, Іран та Росія.

На прикладі Китаю поясню як це працює. Коли країна заборонила використовувати Facebook на своїй території, кожен сервер, який хотів дістатися сторінок цієї соцмережі, блокувався. А якщо увімкнути VPN та вказати своє місцезнаходження за межами Китаю, проблем із входом на facebook.com не буде.

VPN допомагає людям отримати доступ до інформації. А геймерам грати у не заборонені державою ігри.

2. Обхід спостереження

Як і з цензурою, VPN допомагає уникнути спостереження з боку влади чи певних організацій. Він засекречує вашу IP-адресу та дії в інтернеті. Але VPN не допоможе, якщо ви зайдете до мережі через браузер, вас можуть відстежити через нього.

VPN допомагає захистити дані, але вам потрібно буде використовувати його разом із режимом захищеного перегляду. Це забезпечить найкращу анонімність.

3. Торрент

За допомогою VPN можна переглядати торрент-сайти, що охороняються авторським правом. Завантаження таких сайтів, як The Pirate Bay, може спричинити судовий позов або штраф. У Європі та Північній Америці загрожує серйозними юридичними проблемами використання Bittorrent.

Для більшості країн VPN це спосіб використання торентів.

4. Стокові сайти

Залежно від вашого розташування, під час трансляції такі сайти як Netflix, Hulu та Amazon Prime Video можуть обмежувати потік інформації. Якщо ви не перебуваєте в США, вам не доступна бібліотека Netflix, найбільша серед азіатських та європейських країн. Інша справа, якщо ви увімкнете VPN і це розблокує весь Netflix. В іншому випадку ви отримаєте доступ тільки до того, що пропонується у вашій місцевості.

Але зараз Netflix дуже контролює такі розблокування. Отримати доступ до інших бібліотек скоро може бути неможливим.

5. Загальнодоступні точки Wi-Fi

Використання громадського Wi-Fi загрожує поганими наслідками. Зловмисники здатні відстежити ваші дії в інтернеті та викрасти особисті дані. У цьому випадку VPN є надійним інструментом захисту, тому що зашифровує всю інформацію. Але з появою HTTPS загальнодоступний Wi-Fi став безпечнішим. Тому використовувати VPN при підключенні тепер не є невідкладною потребою.

Для використання VPN є багато інших причин і ці пункти є найбільш поширеними прикладами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.