Головна Статті П’ять причин, з яких вас можуть забанити у WhatsApp

П’ять причин, з яких вас можуть забанити у WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp сильно відстає від Telegram за набором функцій, але досі є одним із найпопулярніших месенджерів на сьогодні. Незважаючи на те, що нововведення в ньому з’являються вкрай рідко, команда месенджера регулярно оновлює правила безпеки: так, однією з останніх нововведень стали нові обмеження щодо надсилання повідомлень, які допомагають боротися з фейками. А ще месенджер обчислює, чи є ваш обліковий запис справжнім. Правда в тому, що за порушення адміністрація може вас забанити у WhatsApp. Розповідаємо, які є причини для блокування в месенджері.

Сторонні програми WhatsApp

WhatsApp слідкує за тим, щоб ви використовували тільки офіційний клієнт. Так, сторонні варіанти, як це було в нульових із ICQ, більше не прокотять. Якщо ви будете використовувати інші програми, то вас заблокує WhatsApp . Відбувається це через те, що компанія намагається убезпечити своїх користувачів від витоку даних, у тому числі під час використання програми.

В інтернеті можна знайти безліч кастомних додатків, які нічого спільного не мають з оригінальним. Модифіковані програми зазвичай мають більше функцій, але вони менш безпечні. WhatsApp блокує користувачів таких програм на час, але для використання свого облікового запису доведеться перейти на офіційний додаток.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спам у WhatsApp

Пам’ятаю, коли на минулій роботі наш відділ продажу розсилав клієнтам повідомлення про поточну акцію, наш обліковий запис у WhatsApp заблокували. В чому справа? А в тому, що адміністратор звернув увагу на масове розсилання користувачам, вважаючи її шахрайською. Те саме стосується автоматичних розсилок. Тому не варто невтомно розсилати друзям те саме повідомлення, інакше алгоритми месенджера вважають їх за спам і заблокують.

Спам – це погано, велика кількість повідомлень за короткий проміжок часу – також. Але в рамках WhatsApp вона погана ще й тим, що адміністратори можуть заблокувати акаунти, які часто здійснюють надсилання повідомлень або дзвонять, особливо якщо на невідомі номери. Ніхто не хоче, щоб його турбували, тому є шанс відлетіти в бан назавжди. Як це зробити?

  • Часті дзвінки кілька разів поспіль.
  • Дзвінки незнайомцям.
  • Розсилання неналежних повідомлень та будь-яку іншу дію, що завдає дискомфорту, може бути приводом для подання скарги.
  • До речі, шкідлива як підвищена активність, так і тривала відсутність. Зараз розповімо чому.

Чати у WhatsApp

У 2019 році користувачі Reddit скаржилися на те, що їх WhatsApp просто забанив. У них було звичайне, нічим не примітне листування в чаті. Щоправда, перед блокуванням вони його перейменували. За словами користувача, WhatsApp таким чином відреагував на зміну назви групи і не став розбиратися, що це означає, хто це зробив і що спричинило перейменування. Натомість модератори чат та його учасників відправили у тимчасовий бан. Пізніше сервіс все ж таки надіслав повідомлення, що блокування відбулося через чат «з підозрілою назвою».

Через скільки видаляється обліковий запис Ватсап

Рідко заходьте до WhatsApp або зовсім нічого не пишіть у ньому? Це погано. У компанії в правилах зазначено, що для безпеки користувачів обліковий запис відключиться через 120 днів бездіяльності . Таким чином, месенджер видаляє неактивні акаунти. Для того, щоб його не заблокували, потрібно хоча б раз за цей період відкрити програму на своєму смартфоні, підключеному до Інтернету. При цьому весь контент, збережений на смартфоні, там же залишається, а після повторної реєстрації знову відображається в додатку.

Фейковий акаунт WhatsApp

У WhatsApp заборонено використовувати чужі дані або фотографії у своєму акаунті: якщо користувач потрапить на підлогу, його номер відразу ж заблокують. Багато хто може і не подивитися на номер телефону людини, з якою спілкуються, а ось фото та особисті дані можуть бути ідентичними. Таким чином, можна випадково передати шахраю свої дані або іншу особисту інформацію. Так що якщо зіткнулися з цим, натискайте на аватар контакту і вибирайте «Поскаржитися».

Ми вже писали про те, що краще не варто ділитися скріншотами, а якщо і робити це, то заздалегідь прибирати всі важливі дані. А ось пересилання чужих фотографій та відео – ще більш небезпечне явище. Це може вважатися неповагою до інших користувачів. Так що тричі подумайте, коли вирішите щось переслати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: