Головна Статті Що можна зробити зі старим телефоном

Що можна зробити зі старим телефоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Досить рідко зустрічаються користувачі, які викидають свої старі смартфони безпосередньо на смітник. Більшість людей перепродують їх до останнього або залишають на згадку. Але частина пристроїв все одно потрапляють на звалища та забруднюють навколишнє середовище. Як цього уникнути? Дуже просто. Ось вам кілька практичних порад, як використовувати старий телефон , щоб він не пропадав даремно. Ось побачите: навіть застарілі мобільники можуть стати в нагоді не тільки вам, а й комусь ще. Розбираємось, як можна пристосувати старий пристрій із користю.

Запасний мобільний телефон

Як не крути, але час показує, що прогрес не такий вже й хороший, а аналогові технології, як і раніше, найнадійніші і не підведуть у складних ситуаціях. Ви можете втратити телефон або розбити. Ми якось розповідали про те, що запасний телефон рятує в подорожах, тому візьміть із собою «старенького» у поїздку — про всяк випадок.

Крім того, старий телефон , чи то мобільник, чи застарілий смартфон, ще й повноцінний розважальний центр: згадайте, скільки прикольних ігор було раніше? Загалом, смартфони змінюються майже кожен місяць, але старі телефони — завжди скарб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навігатор на телефоні без інтернету

Багато автолюбителів досі є власниками машин без убудованої системи мультимедіа. Це зовсім не означає, що машина погана, а як той же навігатор можна використовувати смартфон. Щоправда, користуватися основним телефоном під час водіння не так уже й безпечно і не зовсім зручно: доводиться згортати карти навігації, діставати смартфон із власника. Ось вам лайфхак: другий телефон можна встановити як навігатор .

А якщо завантажити туди всі карти місцевості, то навіть не знадобиться витрачати трафік. Крім того, старий телефон з навігатором можна спокійно підключити до зарядки і не переживати за збереження акумулятора. Я вже мовчу про те, що туди можна завантажити музики, якої стало так мало через догляд стрімінгових сервісів і транслювати її через Bluetooth або AUX.

Куди здати старий телефон

Якщо вам дійсно нікуди прибрати старий телефон, а засмічувати планету або ящик столу не дуже хочеться, то здайте його в трейд-ін. Деякі рітейлери скуповували старі смартфони для подальшої переробки. Якщо ж телефон вже не «воскресити», то продавець звертається до компанії, що займається утилізацією пристроїв.

І це гарна ідея: проектом зацікавилися інші продавці побутової техніки. Таким чином, компанія і залишається на плаву, і продовжує життя старим, але працюючим пристроям. А ще такий підхід допомагає нам знайти у продажу непогані пристрої, які давно зняли з виробництва. За підсумками минулого року кількість проданих пристроїв перевищила 7,5 мільйона штук, а самі продавці відзначають, що у кожного українця в середньому є 2 пристрої, які можна спокійно перепродати.

Як прошити телефон

Ще одна причина не викидати телефон на смітник — почати експериментувати за його допомогою. Якщо з iPhone та актуальною версією iOS все складніше (джейлбрейку піддаються тільки смартфони з iOS 14.4 та новіші), то зі збірками Android все набагато простіше. На форумі завжди можна знайти кастомні версії ОС, які можна встановити за спеціальною інструкцією.

Отримайте безліч нових функцій, незвичайний інтерфейс і абсолютно новий досвід користувача. Плюс такого смартфона у тому, що його не шкода для експериментів. В крайньому випадку, на старому пристрої завжди можна встановлювати бета-версії програм, допомагаючи розробникам в їх оновленнях.

Смартфон як роутер

Домашній інтернет це зручно, але як бути тим, хто постійно в роз’їздах? Добре, коли під рукою є окремий пристрій, який можна використовувати як роутер. Достатньо підключити його до джерела живлення та включити роздачу інтернету – і ось усі зручності знову з вами. Головне – не забудьте покласти смартфон ближче до вікна і вкотре не пересувати його, щоб зв’язок не пропадав.

А ще старий телефон можна використовувати як електронну книгу, особливо, якщо пристрій має великий екран: нехай він зберігається у вас вдома або беріть його з собою в поїздки. Досить лише вибрати програму для читання, якою зручніше користуватися – і ось у смартфона з’являється друге життя.

А що ви робите зі старими телефонами? Діліться у коментарях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: