Apple може показати два нових комп’ютери Mac на WWDC 2022

Буквально днями Apple анонсувала дату щорічної конференції для розробників WWDC, 2022 року вона пройде з 6 по 10 червня. Зрозуміло, що головними продуктами стануть нові версії операційних систем – iOS 16, macOS 13, WatchOS 9 тощо за списком. Проте ви, напевно, знаєте, що періодично разом з оновленнями операцій купертинівці викочують ще й нові гаджети. Згідно з останніми даними, на WWDC 2022 нам можуть представити аж два нові комп’ютери. У сьогоднішній статті пропоную обговорити, які це будуть пристрої та наскільки ймовірним є такий розклад подій.

Що покажуть на WWDC 2022

Хоч як крути, а головним продуктом будь-якої WWDC є нові операційні системи. За традицією, що склалася, ми з вами чекаємо нову iOS 16, яка повинна мати безліч нововведень.

Також особисто я дуже чекаю на WatchOS 9 . Минулого року Apple представила, здається, повністю провальну операційну систему для годинника. Змін фактично не було. Подумати тільки, оновили додаток Дахання, ось це нововведення! Що стосується iPadOS 16 , macOS 13 та інших операційних систем, до них претензій у мене немає. Діліться своїми думками у коментарях під постом, якщо у вас є претензії до них.

Плюс, якщо вірити останнім звітом Марка Гурмана з Bloomberg, Apple цілком може уявити ще й нові моделі комп’ютерів Mac. Гурман припускає, що одним із них буде оновлений MacBook Air .

Яким буде новий MacBook Air 2022

Чутки про новий MacBook Air 2022 ходять вже досить давно. Ще торік у мережі почали з’являтися повідомлення про кардинальну зміну дизайну повітряної лінійки яблучних ноутбуків. До сьогодні всі ми чекали на презентацію Air восени 2022 року, разом з iPhone 14 та iPad Pro. Що буде зараз – невідомо. Якщо його покажуть уже влітку, це, звісно, ​​буде кресало!

Характеристики MacBook Air 2022 повинні виглядати приблизно так:

  • Процесор Apple M2.
  • Память: ОЗУ 16/32 ГБ, ПЗУ до 2 ТБ.
  • Новий різнокольоровий дизайн.
  • Клавіатура Magic Keyboard у білому кольорі.

Нарешті ми побачимо новий чіп M2 . Спочатку ми чекали його на нових MacBook Pro на 14 та 16 дюймів. Трохи пізніше, пророкували новий Mac Studio з новим чіпом, а Apple все ніяк не наважувалася. Ну, з MacBook Air він вже точно вийде у світ. Адже не в Купертіно викочувати найдешевший ноутбук з M1 Pro, вірно?

Якщо вірити Марку Гурману з його пророцтвами, то на питання чи варто зараз купувати MacBook Air , у мене відповідь однозначна — не варто. Самі подумайте, по-перше, прикро купити ноутбук, який застаріє через два місяці. Причому добре він застарів би суто технічно, так ще й дизайн, порти та інші нововведення. Якщо на WWDC нічого не покажуть, то там і до осені не далеко. Візьміть собі пристрій, і ходите задоволеним весь час, що залишився.

Щодо другого комп’ютера Марк Гурман нічого не сказав. Але ми з вами знаємо, що Apple працює над рядом пристроїв. Серед головних претендентів новий Mac mini та iMac 24 та MacBook Pro 13.

Коли вийде новий Mac mini

На весняній презентації Apple представила нам Mac Studio — гібрид між Mac mini і Mac Pro. Логіці такий продукт піддається слабо. Особливо з огляду на те, що на офіційному сайті все ще висить машина на Intel. Імовірно, що в Купертіно тепер оновлять мінік, а вже потім займуться своїми ноутбуками.

Витоків з приводу нового Mac mini 2022 не так багато. Ось все, що нам відомо зараз:

  • Чіпи M1 Pro і M1 Max.
  • Дизайн із закругленими гранями.
  • Корпус значно менших розмірів.
  • Два кольори: чорний та білий (замість одного сірого).
  • Порти: 4 порти Thunderbolt, 2 USB-A, Ethernet, HDMI, новий порт для зарядки (як iMac 24″).

Коли вийде iMac 2022

Ще один претендент на оновлення – 24-дюймовий iMac. І тут все ще незрозуміло. З одного боку, було б логічно викотити iMac на M1 Pro та M1 Max. Для багатьох це пристрій – ніяка не друкарська машинка, а робочий інструмент. За рік я чув уже кілька серйозних скарг на нинішній iMac 24. Мовляв, для домашньої роботи підходить, але для чогось серйозніше краще купувати MacBook Pro.

З іншого боку, цілком можливо, що в iMac 24 встановлять той самий M2. Я такий розклад подій розглядаю в останню чергу, але виключати на сто відсотків цього не варто. Просто в такому випадку iMac перетвориться на моноблок для базових завдань.

Що думаєте? Чи варто взагалі чекати апгрейду яблучних залізяків на WWDC 22? Який продукт чекаєте найбільше? 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.